Ny analyse: Bornholm har landets bedste muligheder for idræt i naturen
Foto: Tommy Kaas

20. MAR 2019 • 06:48SPORT • AF TOMMY KAAS

Ny analyse: Bornholm har landets bedste muligheder for idræt i naturen

En ny analyse giver et overblik over idrætsmulighederne i naturen i samtlige kommuner i Danmark. Her ligger Bornholm nummer et på listen over flest muligheder for idræt i det fri.

Det oplyser Danmarks Idrætsforbund.

Med flest arealer og faciliteter, der både understøtter skovidrætter som mountainbike, trailløb, orienteringsløb og langrend, men også idrætsaktiviteter knyttet til vand som turroning, turkajak, sportsdykning, windsurfing og stand up paddle ligger Bornholm forrest, skarpt efterfulgt af Silkeborg og Vordingborg Kommuner.

– Det er en fornøjelse at se, hvordan de bornholmske idrætsforeninger tilbyder alt fra mountainbikespor og orienteringsløbsbaner til kajakpolobaner. Det giver et bredt idrætstilbud til bornholmerne såvel som turisterne, og det understøtter visionen om at få verdens mest idrætsaktive nation, siger konsulent i Danmarks Idrætsforbund, Casper Lindemann.

Det er første gang, at der bliver lavet en analyse, der på denne måde kortlægger, hvor mange faciliteter, der er til rådighed i naturen til at dyrke idræt.