38-årig tiltalt for forfølgelse: Truede kvinde med knive og økse

15. MAR 2019 • 15:11 • AF MIE MØLBAK

38-årig tiltalt for forfølgelse: Truede kvinde med knive og økse

En 38-årig mand fra Rønne skal for Retten på Bornholm i næste uge, tiltalt for blandt andet at opsøge en kvinde gentagne gange, selvom han havde et polititilhold.

Sagen fik offentlighedens bevågenhed torsdag 17. januar, da den 38-årige var genstand for en stor politiaktion på Paradisgade i Rønne. Her var han angiveligt ulovligt trængt ind på kvindens bopæl, hvor han havde barrikaderet sig.

Det var tilsyneladende kulminationen på flere dages forfølgelse af kvinden.

Allerede søndag aften truede den 38-årige angiveligt kvinden med to knive og en økse på et offentligt sted i Rønne. Knivene var en bajonetkniv og en jagtkniv – begge med et blad på 12 centimeter.

Ved samme lejlighed skulle den 38-årige ifølge anklageskriftet have skudt flere gange mod hende med en softgun.

Den 38-årige fik et polititilhold mod at opsøge kvinden, men ifølge anklageskriftet var det ingen hindring for manden, der allerede samme aften, som tilholdet var udstedt, mandag, skrev til hende på beskedtjenesten Messenger.

Onsdag morgen opsøgte han kvinden på hendes adresse og overtrådte dermed tilholdet igen. En halv times tid senere skrev han ifølge anklageskriftet også to sms-beskeder til hende. Og ved 13-tiden sendte han hende endnu en sms.

Torsdag morgen, 17. januar, klokken 8.07 mødte han igen op på kvindens adresse, hvor han altså uberettiget skaffede sig adgang til hendes hjem og barrikaderede sig. Her var han angiveligt i besiddelse af en hobbykniv.

Politiet kunne anholde manden en times tid senere og meddelte pressen, at det drejede sig om en psykisk uligevægtig person.

Sagen bliver ført som en tilståelsessag ved Retten på Bornholm torsdag.