Unge og gamle venner fejrede Kenny Jensen
Både unge og gamle var mødt op for at ønske Kenny Jensen til lykke med 50 års-jubikæet. Her får han blomster af dagens yngste gæst, Caroline Bachmann. Foto: Berit Hvassum

11. MAR 2019 • 18:16SPORT • AF KJELD LUNDBÆK

Unge og gamle venner fejrede Kenny Jensen

Kenny Jensen fik lige præcis den festdag, han havde ønsket sig, da et halvt hundrede venner og ledere fra den bornholmske bordtennisverden i lørdags var mødt op til den reception, Hasle Idrætsforening havde arrangeret i anledning af, at det i år er 50 år siden, at den snart 69-årige Hasle-leder indledte sin fantastiske ledergerning.

Listen over de resultater, Kenny Jensen har opnået med sine bordtennisspillere, er lige så imponerende, som den er lang, men ingen overgår nok det Hasle-hold, der sidst i 80’erne og først i 90’erne repræsenterede klubben i 2. og 3. division – anført af Jan Haagensen og Bent Jørgensen. De to Hasle-knægte slog igennem allerede som 12-årige, hvor de begge opnåede at blive danske mestre i yngre drenge-rækken, og var begge mødt op for at fejre deres gamle træner.

Jan Haagensen fortalte levende om de ”urimelige” krav, Kenny Jensen allerede dengang stillede til sine unge spillere, men de mange løbeture rundt om fodboldbanen eller til Levka og hjem igen gav jo resultater og uforglemmelige oplevelser, som alle dem, der var med på rejsen, i dag mindes med glæde.

Bent Jensen, der i dag igen sidder i bordtennisudvalget i Hasle IF, mindedes også sit møde med Kenny Jensen, da han første gang kom med i udvalget i 1971 – altså for 48 år siden.

– Aldrig har jeg mødt et så stædigt og ubehageligt menneske. Men på den gode måde. For her var der jo en leder, der ville noget – som ville fremad. Det er vi i dag mange, der siger dig tak for, og vi håber selvfølgelig, at du bliver ved i mange år fremover, sagde Bent Jensen.

Finn Jørgensen, formand DGI Bornholm Bordtennis, hyldede også sin gode ven og samarbejdspartner i mere end 30 år.

– Det er vel ingen hemmelighed, at vi mange gange har været uenige – du har været elitemanden, hvor jeg mere har arbejdet for breddebordtennissen. Men det er jo netop forskellige holdninger og forskellige måder at gøre tingene på, der er med til at udvikle vores sport, sagde Finn Jørgensen.

Kenny Jensen blev allerede i 1979 kåret som årets leder i Dansk Bord-Tennis Union (DBTU), i 1984 fik han DBTU’s sølvnål og i 2005 også DBTU’s fornemste hæderstegn, guldnålen. I 2005 blev han æresmedlem i Hasle IF, og i 2011, 2012 og 2017 modtog han henholdsvis Bornholms Tidendes Lederpris, Bornholms Bord-Tennis Unions lederpris og DGI Bornholms lederpris.

Som aktiv blev Kenny Jensen bornholmsmester i single i 1976. Dertil kommer en uendelig række af doublemesterskaber, DGI-mesterskaber, holdmesterskaber og veteranmesterskaber.