DF: Ny grænsekontrol gælder selvfølgelig også Bornholm
Arkivfoto

19. FEB 2019 • 08:05 • AF TOMMY KAAS

DF: Ny grænsekontrol gælder selvfølgelig også Bornholm

Dansk Folkeparti vil indføre permanent grænsekontrol ved alle grænser til Sverige, og hvis forslaget går igennem, bliver det ikke kun ved Øresundsbroen, at passet skal frem.

– Det gælder naturligvis også Bornholm, når Dansk Folkeparti foreslår grænsekontrol mellem Danmark og Sverige, lyder det fra udlændingeordfører Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti.

Det betyder, at færgefarten mellem Ystad og Rønne bliver omfattet af grænsekontrollen, hvis det altså står til DF.

– Vores forslag dækker hele kongeriget. Hvis vi kan finde flertal for forslaget, så skal vi efterfølgende aftale hvordan det konkret skal udmøntes de enkelte steder. Men vi vil tage udgangspunkt i den kontrol, der nu har fungeret mellem Danmark og Tyskland i et stykke tid, og hvor vi har hentet nogle gode erfaringer og afvist en masse illegale indvandrere og fanget en del kriminelle, siger Martin Henriksen.

– Så politiet, Hjemmeværnet eller ansatte fra Forsvaret vil på stedet vurdere, hvem der skal trækkes til side og kontrolleres. Og hvis vi kan samle flertal, så drøfter vi hjertens gerne med politiledelsen og med lokale aktører hvordan det bedst håndteres. Men kontrollen skal være der, og alle skal have pas med eller andre dokumenter som giver lovlig adgang til Danmark, siger Martin Henriksen.

Forslaget skal fremsættes i Folketinget i dag.