Ghita Nørby på Rønne Theater
Pressefoto

19. FEB 2019 • 08:30 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER

Ghita Nørby på Rønne Theater

En eventyrlig fortælling og vidunderlige toner. Sådan lyder løftet fra formanden af Teaterforeningen Bornholm, Jette Glavind Pedersen, når Ghita Nørby, Michala Petri og Lars Hannibal gæster Rønne Theater på mandag den 25. februar.

Dansk teaters førstedame, Ghita Nørby, kommer således sammen med den verdensberømte blokfløjtevirtuos Michala Petri og strengemesteren Lars Hannibal på guitar og lut, som sammen har skabt en forestilling med musikalsk magi og eventyrstemning, fortæller Jette Glavind Pedersen og fortsætter: Det er en forestilling i 10 scenebilleder, hvor tekst og musik veksler i et smukt og harmonisk forløb. Ord og toner bruges til at fortælle om livets mystik og enkelhed. Et menneskes tanker om livet og kærligheden og alle de dårskaber, der følger med på rejsen.

– Ghita Nørby er som altid sublim og har et nærvær, som kan mærkes selv på de bageste rækker. Hun formår at formidle sin fortælling med en følsomhed og forståelse, der bærer præg af hendes store erfaring i livet såvel som på scenen, skriver teaterforeningsformanden.

De tre kunstnere har tidligere med stor succes arbejdet sammen i en forestilling med H.C. Andersens kendte fortællinger og klassisk musik. Forestillingen ”Musik og Eventyr” blev skabt igennem en række workshops igennem hvilke, den fandt sin endelige form.

Pressen skrev blandt andet:

”Det var smukt. En perfekt aften i selskab med kunstnere, hvis talenter rækker ud over det almindelige og i en forestilling, der også ligger uden for, hvad vi normalt præsenteres for. En forestilling, som passer perfekt til de intime og gamle rammer, som Rønne Theater rummer”.