Tre ordførere tager på tur med Express 1: Ministeren tøver
Arkivfoto: Berit Hvassum

13. FEB 2019 • 18:04 • AF JAKOB MARSCHNER

Tre ordførere tager på tur med Express 1: Ministeren tøver

11. marts er transportminister Ole Birk Olesen (LA) og alle Folketingets trafikordførere blevet inviteret på en tur til Bornholm med Express 1, men det bliver mest en borgerligt og bornholmsk domineret forsamling, der får oplevet Bornholms nye hurtigfærge.

Ministeren selv har endnu ikke meddelt, om han deltager, hvorimod Liberal Alliances transportordfører Villum Christensen er blandt de tilmeldte. De to andre tilmeldte ordførere er Kristian Pihl Lorentzen (V) og Kim Christiansen (DF). Alle transportordførerne fra Folketingets røde blok har meldt afbud pånær Henning Hyllested (EL), der endnu ikke har svaret.

Det oplyser Niels Plum, formand for Venstre Bornholm, der arrangerer turen.

Turens i øjeblikket otte andre deltagere er alle bornholmske: Borgmester Winni Grosbøll (S), viceborgmester Anne Thomas (AL) og gruppeformændene Søren Schow (V) og Linda Kofoed Persson (DF) vil alle gå ombord. Det samme vil folketingsmedlemmerne Peter Juel-Jensen (V) og Lea Wermelin (S).

De sidste to deltagere er Niels Plum og Bornholms Passagerforenings formand Ann Hartl.

– Jeg har ikke hørt fra ministerkontoret. Jeg er egentlig godt tilfreds med fremmødet, men jeg er skuffet over, at ministerkontoret ikke tager sig tid til at svare, siger Niels Plum.