Ny slagterbutik åbner i det gamle slagtehus
Foto: Berit Hvassum

21. JAN 2019 • 05:50 • AF HENRIK NIELSEN

Ny slagterbutik åbner i det gamle slagtehus

Lægger man vejen forbi Torvehal Bornholm i disse dage, så kigger man forgæves efter Stigs Oliven, Kobbevang Økogrønt, Nord Snaps og alle de andre stadeholdere. I stedet får man øje på håndværkere, som saver, hamrer, og skruer i den ene ende af den store hal. De har allerede lavet et halvtag og arbejder videre med resten af den ombygning, torvehallen har sat i gang.

For at skabe plads til arbejdet, er staderne pakket væk, og Hallegaards salgsvogn er kørt væk. Staderne kommer tilbage, men det gør salgsvognen ikke. I stedet bliver der etableret en slagterbutik, som skal sælge bornholmske delikatesser.

– Vi vil forsøge at samle de forskellige producenter fra øen. Det vil sige, at vi fortsat vil have Hallegaard, og vi vil forsøge at lave et samarbejde med Svaneke Slagter og med Den Bornholmske Kalv, sådan at vi kan præsentere et bredere sortiment af øens kød og andet end bare Hallegaard alene, siger Trine Køhlert, som i november overtog forpagtningen af torvehallens café sammen med sin mand, Brian Jensen.

Det bliver også dem, som kommer til at stå for slagterbutikken, selvom det bliver Alex Pedersen, som står for den daglige drift og vælger sortiment. På den måde sikrer de, at forretningen fortsætter, hvis han ikke længere kan passe den.