Rederiet beder om tid og forståelse: Det kommer med rutinen

2. OKT 2018 • 12:46 • AF MIE MØLBAK

Rederiet beder om tid og forståelse: Det kommer med rutinen

Der er udsigt til, at hurtigfærgen Express 1 med tiden vil begive sig ud i hårdere vejr, end Bornholmslinjen har haft mod på i rederiets første måned i Østersøen.

Oven på en massiv kritik af aflysningerne fra Tidendes læsere, beder Bornholmslinjen nu bornholmerne om forståelse for, at rederiet er i en indkøringsfase.

– Vi har et mix af kaptajner. Vi har nogle af de mest erfarne kaptajner fra Færgen ansat, og så har vi nogle af vores egne. Når vi har en kaptajn på broen er han enten en lille smule nybegynder på skibet eller også er han en lille smule nybegynder i farvandet, siger rederiets pressechef, Jesper Maack.

Kritikken fra læserne går blandt andet på, at Bornholmslinjen har sat Povl Anker ind som erstatning for Express 1 i vindforhold og bølgehøjder, som hurtigfærgen Leonora Christina godt kunne klare.

Pressechefen kan ikke sige, hvor lang rederiets indkøringsfase er, men han forsikrer om, at Express 1 har lige så meget stamina som Leonora Christina.

– Express 1 er godkendt til at sejle i seks meter høje bølger. Det er ikke derfor. Den kan sagtens klare bølgerne. Forskellen er, at det var en gennemført rutineret besætning, der var om bord på Leonora Christina. Alle vidste præcis, hvordan skibet opfører sig i det vejr og i det vejr og i det vejr. Der er vi jo nok ikke helt endnu, men det kommer med rutinen, siger Jesper Maack.

Han understreger dog, at vejrguderne altid vil have det sidste ord.