Bornholmslinjen vil fortsætte med at aflyse ved 16 sekundmeter
Foto: Berit Hvassum

29. SEP 2018 • 12:31 • AF TOMMY KAAS

Bornholmslinjen vil fortsætte med at aflyse ved 16 sekundmeter

Med udsigt til en vind på 16 sekundmeter kombineret med en bølgehøjde på tre meter aflyser Bornholmslinjen hurtigfærgen Express 1. Det har været kotyme hidtil, og det kan vise sig, at det bliver den nye virkelighed for passagerer, der har billetter til ruten mellem Rønne og Ystad.

Rederiet overtog færgebetjeningen af Bornholm for en lille måned siden og har været ude i flere aflysninger siden starten. Direkte adspurgt, om vi på Bornholm skal forvente os, at vi står foran en kontraktperiode på 10 år med aflysninger hver gang det blæser 16 sekundmeter, svarer kommunikationschef Jesper Maack fra Bornholmslinjen:

– Lige nu har vi en kontrakt, som siger, at vi kan aflyse ved 16 meter i sekundet og tre meter høje bølger. Alt andet er kaptajnernes vurdering.

Hidtil har rederiet støttet sig til de erfarne kaptajner, forklarer Jesper Maack, og herfra har rådet altså været at sætte reservefærgen Povl Anker ind i stedet for Express 1.

Express 1 er ganske vist godkendt til at sejle i højere bølger end Leonora Christina, som rederiet Færgen brugte som primær færge på ystadruten, men Bornholmslinjen henviser til passagerernes komfort og til kontrakten med staten, når rederiet aflyser afgange med Express 1.

– Samtidig er vi i en indkøringsfase, påpeger Jesper Maack.

– Selvfølgelig bliver vi bedre og mere rutinerede – til det hele. Vi bliver bedre til at få fragt om bord, til bookingsystem og til alt andet, siger han.

Noget løfte om, at Express 1 i fremtiden – i lighed med Leonora Christina – kommer til at sejle, selv om bølgerne bliver højere end tre meter, kan Bornholmslinjen dog ikke give på nuværende tidspunkt.