Løsning om samlet vandværk vækker irritation
Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

14. SEP 2018 • 16:32 • AF HOLGER LARSEN

Løsning om samlet vandværk vækker irritation

Bornholms Energi og Forsyning (BEOF) ønsker at have Klemensker med i et samlet vandværk, der skal dække hele Nordbornholm.

Det fremgår af et høringssvar fra BEOF i forbindelse med Klemensker Vandværks anmodning om kommunegaranti til byggeriet af et nyt vandværk til afløsning for det gamle vandværk ved Søsende.

Og det vækker irritation hos formanden for Klemensker Vandværk, Ralph Kofoed.
– Vi er helt uforstående over for, at man spørger et andet forsyningsselskab om vores situation. De kunne lige så godt have spurgt Tejn Vandværk, hvad man mener om vores planer. Det eneste kommunen skal tage stilling til er, om man vil give en kommunegaranti, siger han.

Tidligere blevet spurgt

Klemensker Vandværk er tidligere blevet spurgt af BEOF, om man vil være med i et nyt, fælles vandværk på Nordbornholm. Dengang var svaret et nej,

Vil denne sag, og de overvejelser, politikerne tilsyneladende har, få jer til at ændre mening om at gå med i et samlet vandværk og komme under den kommunale forsyning?

– Jeg mener ja, hvis vi kunne få en garanti om, at vores vandpris ikke ville blive dyrere end den, vi har kalkuleret med ved at lave vores eget nye vandværk. Det er vel reelt nok. For det er vores forbrugere, vi skal tænke på, svarer Ralph Kofoed, formand for Klemensker Vandværk.

Klemensker Vandværks irritation over den manglende kommunegaranti skyldes også, at man er i fuld gang med projektet nyt vandværk.

– Vi har nedrivningstilladelse for det hus og anneks, der ligger på vandværksgrunden, og vi er i gang med at rive ned. Vi har fået kommunens byggetilladelse til et nyt vandværk, og vi har fået tilbud hjem fra de to hovedentreprenører. Vi vil selvfølgelig helst bygge, mens det er godt vejr og ikke snestorm. Også af hensyn til økonomien, og så vi er klar til næste højsæson, siger Ralph Kofoed