Magnus Bak Klaris udtaget til ungdoms-VM i Innsbruck
Arkivfoto

12. SEP 2018 • 08:54SPORT • AF KJELD LUNDBÆK

Magnus Bak Klaris udtaget til ungdoms-VM i Innsbruck

BHS-Almeborg Bornholm-rytteren Magnus Bak Klaris skal være med til at forsvare de danske farver, når der senere på måneden køres U23-VM i Innsbruck i Østrig.

Det blev en kendsgerning, da landstræner Anders Lund tirsdag satte navne på de syv danske VM-ryttere.
I følge en pressemeddelelse fra Danmarks Cycle Union ligestilles Jonas Vingegaard Rasmussen fra Coloquick Cycling og Jonas Gregaard Wilsly fra Astana som kaptajner i linjeløbet, da de begge omtales som værende blandt de bedste bjergryttere i deres klasse.

De øvrige tre ryttere i linjeløbet bliver Hagens Berman Axeon-ryttreren Mikkel Bjerg, Quick-Step-rytteren Mikkel Honoré og Magnus Bak Klaris fra BHS-Almeborg Bornholm.

Landstræneren har baseret sin udtagelse af VM-mandskabet på det franske etapeløb Tour de l’Avenir tidligere på året, og han er optimistisk i forhold til at opnå et godt resultat i Innsbruck.

– Jeg ser gode muligheder for et godt VM-resultat. Vingegaard kom stærkt ud af l'Avenir og ligner en rytter, der kan ramme topformen i Innsbruck, mens Gregaard har haft et flot og stabilt niveau på stigningerne gennem hele sæsonen. Til at hjælpe sig har de Bjerg, Honoré og Klaris, der også leverede varen i Tour l'Avenir, udtaler Anders Lund i pressemeddelelsen.

Mikkel Bjerg var som forsvarende verdensmester i enkeltstarten selvskrevet til VM på egen hånd. Foruden Bjerg stiller Riwal-rytteren Mathias Norsgaard Jørgensen og Johan Price-Pejtersen fra Coloquick Cycling op i kampen mod uret.

– Bjergs U23 VM-titel sidste år har udløst en vigtig ekstra plads, så vi kan stille med tre super kompetente enkeltstartsryttere i Innsbruck. Bjerg er forsvarende mester, og de seneste tests viser, at han er klar til at køre med helt i toppen igen i år. Norsgaard og Price-Pejtersen tilhører også den absolutte U23-elite, så forventningerne om et godt dansk resultat i enkeltstarten er meget høje, konstaterer Anders Lund.

U23-VM i Østrig afvikles i dagene 23.-30. september og bliver for linjeløbets vedkommende formentlig det mest krævende VM-løb nogen sinde. Arrangørerne har lagt en rute med 5.000 højdemeter, hvilket umiddelbart ikke taler til Magnus Bak Klaris’ fordel.