Nye færgeproblemer bliver ved at dukke op

10. SEP 2018 • 12:43 • AF JAKOB MARSCHNER

Nye færgeproblemer bliver ved at dukke op

Det trækker op til en meget lang seance, når Bornholmslinjen torsdag skal til møde med Trafikkontaktrådet for første gang siden færgeskiftet den 1. september.

Hvor den første uges store kritikpunkt var 100 kroners-gebyret for at ændre sin billet og gebyret for alle, der ikke bestiller via internettet, annoncerede Ældrerådet fredag, at også mange klager over et lille antal pensionistbilletter ville blive forelagt Bornholmslinjen på torsdagens møde. Det samme vil rederiets måde at pakke bilerne på.

Hen over weekenden stødte nye kritikpunkter til. Folketingsmedlem Lea Wermelin (S) åbnede en hel Pandoras æske, da hun lørdag på Facebook opfordrede passagerer til at komme frem med den første tids problemer og udfordringer.

Lea Wermelin lovede samtidig, at hun og borgmester Winni Grosbøll (S) ikke vil nøjes med at tage kritikken med på torsdagens møde med Bornholmslinjen, men også vil bringe den op i kredsen af partier i Folketinget, der står bag det seneste færgeudbud.

Et gennemgående kritikpunkt er, at Bornholmslinjens priser og hele system synes at være målrettet turister, ikke fastboende bornholmere.