Slut med hyggepølser: Tørken rammer Folkemødet hårdt
Foto: Berit Hvassum

9. JUN 2018 • 10:52 • AF MADS WESTERMANN

Slut med hyggepølser: Tørken rammer Folkemødet hårdt

Det tørre vejr og det deraf følgende afbrændingsforbud, som dækker hele Bornholm, betyder nu også, at der kommer strenge restriktioner på hvilke arrangører, der må anvende grill på Folkemødet.

Det betyder, at der på årets folkemøde ikke vil være hyggepølser – en betegnelse, kommunikations- og programchef Katrine Nielsen bruger om den grillmad, som nogle arrangører serverer i de enkelte telte, men hvor maden ikke er en central del i det arrangement, der holdes i teltet.

– Tidligere år er der mange arrangører, der har brugt grillmad til at lokke publikum til. Og det er det, afbrændingsforbudet nu sætter en stopper for, fortæller hun og forklarer, at brandvæsenet vurderer, at brandfaren er så stor, at man ganske simpelt har bedt folkemødesekretariatet om at begrænse antallet af griller til det absolut nødvendige.

Derfor vil der ikke blive givet tilladelse til, at en arrangør kan anvende grill, hvis det ikke er en væsentlig del af den event, der holdes i teltet.

– De steder, hvor en grill er en væsentlig del af den event, der holdes, forsøger vi at finde en ordning. Men de arrangører, der bare gerne vil servere en eller anden form for grillmad, fordi det er hyggeligt, og fordi det plejer de at gøre, dem må vi desværre sige nej til i år, siger Katrine Nielsen til Bornholms Tidende.