Nyt plejecenter har fået et navn
Foto: Bornhgolms Regionskommune

16. MAJ 2018 • 13:38 • AF MADS WESTERMANN

Nyt plejecenter har fået et navn

Mere end 20 navne var i spil, da byggeudvalget for det kommende plejecenter i Hasle, skulle vælge et navn til centret, og på sit seneste møde blev der truffet en beslutning.

Centret kommer til at hedde Plejecentret Bykær.

Målet er, at plejecentret skal være hele øens, og derfor ønskede byggeudvalgets medlemmer at styre uden om de navneforslag, som koblede centret specifikt til Hasle og egnen.

Medlemmerne ønskede istedet at finde et navn, som er neutral, men som alligevel giver et fingerpeg om, hvor plejecentret er placeret.

De 20 forslag til et navn til det ny center var kommet ind fra bornholmerne, som tidligere var blevet indbudt til at komme med forslag til den navnekonkurrence, som byggeudvalget havde udskrevet.
 
Beslutningen om det nye navn blev truffet på et af byggeudvalgets ordinære møder. Her samles udvalgets medlemmer løbende for at følge processen med byggeriet.

Formanden for byggeudvalget, kommunalbestyrelsesmedlem Andreas Ipsen fra Venstre er glad for de mange forslag, der var kommet ind.

– Vi takker alle, der har gjort sig den umage med at komme med bud på navnet til det kommende plejecenter. Det har været dejligt at mærke, at interessen er tilstede blandt borgerne. Og opgaven var ikke helt let, men der var bred enighed bland byggeudvalgets medlemmer om det nye navn, siger han.