Strid mellem BEOF og RVV: Kommunens ledelse er orienteret
Foto: Sara Gangsted

14. MAR 2018 • 15:05 • AF JAKOB MARSCHNER

Strid mellem BEOF og RVV: Kommunens ledelse er orienteret

Bornholms Energi og Forsyning er ejet af regionskommunen, og selskabet orienterede mandag kommunens ledelse om den tilspidsede konflikt med Rønne Vand og Varme.

– Vi har inddraget vores egen bestyrelse, og vi har orienteret kommunaldirektør Peter Loft. Det handler om så mange penge, at vi naturligvis orienterede vores ejer, siger direktør Rasmus Sielemann Christensen.

Over for Bornholms Tidende bekræfter kommunaldirektøren, at han er blevet sat ind i konflikten mellem forsyningsselskaberne.

– Jeg synes for det første, at det er meget usædvanligt, siger Peter Loft.

– Det er for det andet ret betydeligt, for det er nogle ret store beløb, vi taler om. Hele forsyningen på Bornholm er afhængig af, at vi finder en afklaring.

Peter Loft reagerede blandt andet ved at orientere borgmester Winni Grosbøll (S).

– Borgmesteren er orienteret, men kun på det niveau, at der altså er den her uenighed, fortæller Peter Loft, der opfordrer Rønne Vand og Varme til at vælge en anden strategi.

– Jeg er godt klar over, at en aftale som den her godt kan give anledning til noget fortolkning, men det plejer man at afklare på anden vis end ved at sige, at man kun vil betale en del af sin regning, siger han.

– Jeg vil opfordre Rønne Vand og Varme til at spørge energimyndighederne. Det er vejen frem mere end at komme med en alternativ beregning for, hvordan der skal betales.

– Som lovgivningen er, kan Bornholms Energi og Forsyning ikke indbringe sagen for energimyndighederne, men det kan Rønne Vand og Varme, og det synes jeg da, at de skal gøre. Fremadrettet synes jeg da, at man skal se at få nogle klare retningslinjer, så den her situation ikke opstår igen, siger Peter Loft.

– Den anden ting er den aktuelle situation. Her kan jeg kun opfordre til, at man ikke løser den ved at lægge nogle alternative beregninger frem, der så vidt som jeg forstår det ikke lige giver sig selv.