Auktionshus sætter vild vurdering på bornholmsk figur: Det virker useriøst
Foto: Lauritz.com (udsnit)

17. FEB 2018 • 08:42 • AF TOMMY KAAS

Auktionshus sætter vild vurdering på bornholmsk figur: Det virker useriøst

Der er lagt op til et spektakulært og nærmest sensationelt salg, hvis det lykkes Lauritz.com at få solgt en stor keramikfigur fra fabrikken L. Hjorth til noget nær den vurdering, som er sat på auktionen.

Auktionshuset har fået indleveret en meget stor og særlig skulptur af glaseret stentøj forestillende en siddende mandril, og det er bestemt ikke en figur, man støder på hver dag.

Der knytter sig derfor ganske store forventninger til salget, fremgår det af den vurdering, som Lauritz.com har valgt at sætte på figuren.

40.000 kroner forventer auktionshuset således, at sådan én skal koste, og det er altså meget, meget højt, når man ser på, hvad keramik fra L. Hjorths fabrik normalt koster.

Antikvitetshandler Michael Schjerbeck fra butikken Sommernips og Spindelvæv i Nexø er da heller ikke vild med auktionshusets vurdering:

– I min tid som antikvitetshandler har jeg ikke set noget i det prisleje. Under det halve halve – og nok snarere en tiendedel – lyder mere realistisk, siger han til Bornholms Tidende.

– Jeg har selv solgt en stor skulptur til omkring 3.000 kroner, men de store stentøjsfigurer kan man måske nok for 6.000 til 10.000 kroner for. Hvis man er meget, meget heldig, påpeger Michael Schjerbeck.

Heller ikke Rasmus Warnke Nørregaard, der er stifter af auktionshuset Everclassic.com, kan finde hold i virkeligheden i Lauritz.coms vurdering.

– Det virker useriøst, siger han.

– Jeg troede faktisk i første omgang, at der var tale om en fejl, og at man havde kommet til at placere et ekstra nul bag prisen. Men det er jo nok ikke tilfældet, siger Rasmus Warnke Nørregaard.

Højeste bud er lørdag morgen 5.000 kroner, og mindsteprisen er dermed ikke nået. Auktionen løber frem til mandag aften.

Lauritz.com er ikke vendt tilbage på Bornholms Tidendes henvendelse fra i mandags.