Find vej gennem junglen af online forbrugslån

SPONSORERET AF MATCHBANKER.DK

Find vej gennem junglen af online forbrugslån

Et forbrugslån er et lån, der ikke nødvendigvis har et bestemt formål. Det er ikke øremærket til f.eks. en bil, eller renovering af hjemmet, hvilket betyder, at du kan bruge det til hvad end, du ønsker. Der stilles ikke den samme sikkerhed som ved billån og huslån, dvs. du behøver ikke sætte noget i kaution for at låne pengene. Et forbrugslån, optaget i banken, kan dog stadig være en lettere omstændig proces. De gransker ofte din økonomi meget nøje, og det kan føles lidt tungt at komme igennem.

Der findes til gengæld rigtigt mange låneudbydere, der er villige til at låne dig penge uden den samme tunge arbejdsgang. På f.eks. Matchbanker.dk kan du sammenligne online lån og derudfra finde det helt rette lån, der tilbyder dig de bedste fordele og vilkår.

Kort overblik over de mange forskellige typer af forbrugslån
Kviklån er et mindre lån, som har en kortere løbetid end de fleste forbrugslån. Et kviklån kan du ansøge om og modtage pengene ret hurtigt, hvilket navnet også indikerer.

Hurtige lån ligner kviklån, men hurtige lån kaldes også for akut-lån. Du kan, til forskel fra almindelige kviklån, låne ret store summer. Dog bør bruges til akutte situationer, og derved ikke langsigtede løsninger. De kan være ret dyre på lang sigt, men på kort sigt, kan det redde dagen.

Minilån kaldes også et mikrolån, og er et mindre online lån, der oftest ligger et sted mellem 500 kr og 10.000 kr. Du har pengene inden for 30 minutter, og ved at ansøge online med NemID er godkendelsesprocessen oftest overstået inden for få minutter. Minilån er derfor en god løsning til dig, der ønsker penge til her-og-nu drømme.

SMS-lån er ligesom minilån et lån, der benyttes til kortsigtede løsninger. Du kan ansøge både online og via SMS. De låneudbydere, der tilbyder dette, vil tydeligt klargøre, hvad du skal skrive i din SMS for at ansøge. Lånebeløbet løber op til 10.000 kr., og når ansøgningen er godkendt, har du pengene stort set med det samme. SMS-lån er dog de dyreste på markedet, så vær varsom med disse.

Billån kan optages direkte hos forhandleren, i banken eller online. Både i banken og hos forhandleren foretages en kreditvurdering, og her skal du selv lægge til udbetalingen. Ansøger du om billånet online, kan du låne hele beløbet, dvs. ikke lægge en udbetaling. Og så har du pengene på din konto samme dag.

Kassekredit er kendt som værende noget bankerne giver dig efter du har ansøgt og sendt en masse papirer ind til dem, som de vil vurdere din kredit værdi ud fra. En kassekredit er dybest set et fleksibelt kviklån, da du kun betaler for dét, du rent faktisk bruger af den. Når først dit kreditbeløb er aftalt med låneudbyderen, disponerer du selv over lånet.

Samlelån er, som navnet henviser til, et lån, der har til hensigt at samle flere lån til ét. Samlelån henvender sig oftest til dig, der har optaget en række lån, og ønsker at overskueliggøre din gæld og samtidigt kun betale renter af ét lån. Ved at samle det hele under ét lån, får du overblikket tilbage og gør det væsentligt nemmere for dig selv at få betalt afdragene til låneudbyderen.

Før du låner
Det kan være en fordel at gøre lidt som banken ville gøre, men med henblik på at finde steder, du kan spare lidt. Lidt huller i dit nuværende budget kan hurtigt lukkes, hvilket skaber bedre flow i din økonomi og samtidig giver dig rum til at låne de penge, du har brug for. Forsikringer og mobilabonnementer kunne være et godt sted at starte, da konkurrence hér er ret hård. Du kan derfor nemt finde billigere alternativer til dine faste udgifter, og derved spare en masse penge hver måned. Således skaber du de bedste forudsætninger for dig selv, før du vælger at optage et lån.