Forbund forlanger afklaring: Ansatte på Færgen modtager opsigelser om halvanden måned
Foto: Berit Hvassum

7. DEC 2017 • 13:46 • AF TOMMY KAAS

Forbund forlanger afklaring: Ansatte på Færgen modtager opsigelser om halvanden måned

Rederirepræsentanter fra Molslinjen og Bornholmerfærgen besøger i morgen Metal Maritime, der har arrangeret et dialogmøde om planerne for besejlingen af Bornholm.

Det oplyser fagforbundet Dansk Metals maritime afdeling.

3F Sømændene, Maskinmestrenes Forening og Søfartens Ledere er også inviteret til mødet, hvor eneste punkt på dagsordenen er forløbet omkring overdragelsen af sejladsen, når Molslinjen 1. september næste år overtager færgebetjeningen af Bornholm.

– Vi har på vegne af vore medlemmer en lang række spørgsmål, der er uafklarede. Og der er efterhånden ved at tegne sig et tidspres – set med de ansattes øjne. De første vil allerede om halvanden måned modtage deres opsigelse fra Bornholmerfærgen, siger John Ibsen, sekretariatschef i Metal Maritime, til hjemmesiden co-sea.dk.

– Netop en ø som Bornholm er jo særligt udsat for at miste jobs. Og det bør i høj grad også indgå i rederiernes overvejelser, at der kun er et vist antal af flere grupper af søfarende, og at mange af disse med en opsigelse i hånden vil søge videre i erhvervet eller gå i land, siger John Ibsen.

Han påpeger, at der er behov for at få klarhed over status.

– Hvor langt er Molslinjen i planerne, hvad er aftalt med Bornholmerfærgen, hvordan løses den store udfordring, som det er at have ét selskab til at besejle ruten til og med 31. august og - bum - dagen efter et nyt selskab og nye færger. Som faglig organisation har vi på vegne af vore medlemmer kun interesse i, at det kommer til at forløbe så problemløst som muligt, og det arbejde indgår vi meget gerne konstruktiv i, uddyber John Ibsen og tilføjer:

– Det er vores håb, at vi får afklaret en stor del af usikkerheden på mødet i morgen. Men vi er også forberedte på, at dagen vil afføde en lang liste med punkter, der skal undersøges nærmere. Og der er ingen tvivl om, at dette møde kun er det første af flere.