Leila og Carsten får stor indflydelse

6. DEC 2017 • 10:32 • AF FLEMMING KOFOED

Leila og Carsten får stor indflydelse

Begge de to bornholmske kandidater, der blev genvalgt til regionsrådet i Region Hovedstaden, kommer til at sidde i det magtfulde forretningsudvalg. Socialdemokraten Leila Lindén bliver medlem af udvalget hele valgperioden, mens Venstres Carsten Scheibye bliver medlem den sidste halvdel af valgperioden.

Leila Lindén, der efter eget ønske stopper som gruppeformand for socialdemokraterne i regionsrådet, har i den nuværende valgperiode også været medlem af forretningsudvalget, og hun er godt tilfreds med at kunne fortsætte i udvalget.

– Forretningsudvalget er det, der svarer til økonomiudvalget i kommunen, og det er et centralt udvalg, der behandler alle sager, inden de kommer til behandling i regionsrådet. Alle vil gerne med i det udvalg, og jeg er meget tilfreds med, at jeg kan fortsætte i udvalget, siger Leila Lindén.

Carsten Scheibye kommer til at sidde i forretningsudvalget de sidste to år af valgperioden. Han skal sidde i to andre udvalg de første to år, og bytter derefter post med et andet Venstre-medlem, så han får posten i det centrale udvalg.

– Det er jo helt vildt, at både Leila og jeg får sæde i forretningsudvalget. Det giver virkelig en stærk bornholmsk repræsentation. Forretningsudvalget er det samlende udvalg, der forestår den økonomiske planlægning og  de samlede planlægningsopgaver i regionen. I valgperioden bliver nogle af det udvalgs vigtigste opgaver også sundhedsplatformen, akutområdet og herunder akuttelefonen samt den værdibaseret styring i samarbejdede med det særlige udvalg for området, siger Carsten Scheibye.

Udover sin plads i forretningsudvalget fortsætter Leila Lindén også i sundhedsudvalget, hvor hun de næste fire år skal være næstformand.

Som nævnt skal Carsten Scheibye sidde i to andre udvalg de første to år af valgperioden. Det er henholdsvis Udvalget for Forebyggelse og Sammenhæng samt det særlige udvalg for Værdibaseret Styring.