70-årig bornholmer forsvarer sin plads på landsholdet

21. NOV 2017 • 14:12SPORT • AF KJELD LUNDBÆK

70-årig bornholmer forsvarer sin plads på landsholdet

Arena Fyn i Odense var igen i år rammen omkring danmarksmesterskaberne i taekwondo. Der var i alt 350 deltagere, der konkurrerede på hele syv baner.

Fra Bornholm deltog 70-årige Lis Borring i poomse-konkurrencen (teknik) i damerækken 65+ (Master 4), som hun uden konkurrence har vundet de sidste 10 år.

Men i år var det anderledes, fordi opstillingsrækkerne ændres på verdensplan i løbet af 2018, således at den ældste række fremover vil være 51+ (Master 2). Af den årsag fik Lis Borring i Odense konkurrence i form af to modstandere på 53 år.

– Og her vandt jeg stort. Det var så fedt, da jeg har døjet med knæskade de sidste par måneder – og gør det stadig. Derfor var jeg meget i tvivl, om jeg skulle stille op, fortæller Lis Borring.

Efter præmieoverrækkelsen samlede landsholdstræneren Ky-Tu Dang hele bruttoholdet og satte navne på, hvem der var udtaget til at fortsætte på landsholdsniveau i 2018, samt hvem der må ”nøjes” med en plads på talentholdet – en større gruppe til supplering af landsholdet.

– Min drøm – det jeg har kæmpet for og trænet rigtig meget for – gik i opfyldelse. Jeg blev udtaget til landsholdsgruppen i female-gruppen Master 2. Det var for mig den største sejr længe, jubler Lis Borring.

– Nu har jeg så som mål i 2018 – når mit knæ er bragt i orden – gennem deltagelse i en række internationale stævner at placere mig på den europæiske top 10-rangliste.