Sportsredaktør raser over klubbernes afbud: Det er en hån mod Bornholm
Foto: Berit Hvassum

21. OKT 2017 • 06:20SPORT • AF TOMMY KAAS

Sportsredaktør raser over klubbernes afbud: Det er en hån mod Bornholm

Den form for opførsel er en hån mod de bornholmske idrætsledere, der året rundt ligger vandret i luften for at skaffe økonomiske midler, så de kan sende deres hold af sted til de kampe, de skal spille på Sjælland op til 10-11 gange om året.

Sådan lyder det fra Bornholms Tidendes sportsredaktør Kjeld Lundbæk i en skriftlig kommentar til, at et stigende antal klubber og hold på den anden side af vandet ikke tager deres bornholmske modstandere seriøst og melder afbud, fordi de ikke gider spilde en hel dag på at tage til Bornholm.

– Ingen nævnt, ingen glemt, for det florerer desværre i alle idrætsgrene, siger Kjeld Lundbæk.

Men:

På søndag skulle Team Bornholms U18-drenge i håndbold således have spillet en hjemmekamp mod Furesø 2 i Rønne Idrætshal. Den blev tirsdag aflyst, angiveligt med den begrundelse, "at vi ikke vil bruge så megen tid på at tage til Bornholm".

– Desværre er det en trafik, der synes umulig at stoppe, fordi repressalierne er for få og for små, mener Kjeld Lundbæk.

– En tabt kamp i Håndbold Region Østs 2. division regnes ikke for noget, og at fratage klubberne den tilsvarende hjemmekamp mod Team Bornholm, som det sker i fodboldens verden, løser heller ikke problemet. Så kommer der formentlig bare et afbud mere.

– Økonomisk er der heller ikke noget at stille op. Afbud straffes ifølge Dansk Håndbold Forbunds regler med en bøde på 500 kroner, men sammenlignet med den rejseudgift, klubberne sparer ved at blive hjemme, så er det jo nærmest en overskudsforretning.

– At sende bornholmernes regning for den tilsvarende udekamp videre i systemet har heller ingen effekt. Rejseudligningsordningen er skruet sammen med så mange forbehold, at de par hundrede kroner, Team Bornholm i sidste ende kan være så heldig at få retur, ikke står mål med det papirarbejde, der forinden skal udføres, skriver Kjeld Lundbæk.

Amager SK har også meldt afbud til søndagens kamp mod Team NH i Kvalifikationsrækken for kvinder.

Det er anden gang i træk, der sker i denne sæson. For tre uger siden meldte Tårnby HK også afbud til premierekampen mod Team NH i Nordlandshallen.