Her er manden bag Magnus Corts facebookside
Simon Dam Hansen (th) sammen med Christian Andreasen. Foto: Jens-Erik Larsen

21. APR 2017 • 19:30SPORT • AF TOMMY KAAS / ANDERS LILJEROTH

Her er manden bag Magnus Corts facebookside

22-årige Simon Dam Hansen fra Rønne er manden bag den bornholmske cykelrytter Magnus Corts fanside på facebook.

Det fortæller han i Bornholms Tidende i dag, hvor han præsenteres som dagens navn.

Hvordan fik du idéen til Magnus Corts fanside?
– Jeg lavede vist nok siden under Post Danmark Rundt i 2013, hvor Magnus tog to etapesejre. Jeg tænkte, at der jo er én, der skal starte med at lave en side til ham, for han bliver god. Så der startede den. Og det har udviklet sig fra at skrive om løb, som ingen kendte til, til nu at skrive om, hvordan han klarer sig i løbet som Vueltaen og Paris-Roubaix. Det er nu meget cool.

I øjeblikket læser den cykelglade bornholmer til finansøkonom i København, men fritiden bliver brugt som frivillig arbejdshest hos det bornholmske cykelhold, BHS-Almeborg.

Du lægger mange frivillige timer i cykelsporten?
– Ja det må man nok sige, og jeg ville gerne give endnu mere af mig selv, hvis det var økonomisk og tidsmæssigt muligt. I år er planen, at jeg skal med til nogle løb, mens jeg samtidigt skal sørge for, at det grafiske på de sociale medier lige får et hak op.

– Jeg startede jo kun på holdet, fordi jeg ikke selv havde mulighed for at blive rytter på grund af mine fysiske begrænsning med mit hjerte. Jeg har netop egentlig fundet mig godt tilrette på som hjælper på holdet, selv om det ikke skal være en hemmelighed, at jeg inden for kort tid gerne vil blive fast sportsdirektør (personen der sidder i servicebilen og styrer taktikken for rytterne ude i feltet). Men det kommer nok med alderen.

Læs hele interviewet i Bornholms Tidende fredag.