Musikdokumentar i aften
I hænderne på The Stooges var alting højere, vildere, sjovere, enklere, farligere og mere ekstremt, lyder det i foromtalen af musikdokumentar af Jim Jarmusch.

20. APR 2017 • 15:35 • AF ELISABETH KROGH

Musikdokumentar i aften

I biografen Cassiopeia kan man i aften se musikdokumentar. Cassiopeia viser dokumentarfilmen Gimme Danger.

- Det kan godt være, at det bare er rock’n’roll, men i hænderne på The Stooges var alting højere, vildere, sjovere, enklere, farligere og mere ekstremt, lyder det i foromtalen af musikdokumentar af Jim Jarmusch, der fortæller historien om amerikanske The Stooges, som blev dannet i 1967.

Bandet er det evige symbol på garagerockens gennembrud og punkens fødsel med den karismatiske forsanger, Iggy Pop, i front. Rygraden i filmen er et interview med den velformulerede Iggy Pop, der fortæller historien fra start til slut – suppleret af bl.a. Stooges medlemmerne Scott Asheton og Steve Mackay.

Det var Iggy selv, der i 2008 – på et tidspunkt, hvor det gendannede The Stooges havde været på farten i nogle år – tog kontakt til Jarmusch med henblik på at få dokumenteret dette stykke rockhistorie, mens tid var.

Og at det vitterlig var ellevte time, fremgår af, at samtlige af de øvrige oprindelige Stooges-medlemmer døde i løbet af de syv år, det tog at realisere filmen.

Filmen vises i Cassiopeia i aften torsdag den 20. april kl. 19.45