Pendlere har lige så stor arbejdsglæde som andre

20. APR 2017 • 19:10 • AF ANDERS LILJEROTH

Pendlere har lige så stor arbejdsglæde som andre

Bornholm er et sted hvor der er mange der pendler både til og fra. Mange pendlere bruger forholdsmæssigt lang tid på at komme på arbejde, og netop rejsetiden kan afskrække nogle fra, at flytte til Bornholm, og arbejde et andet sted i Danmark.

Uanset om man pendler fra Allinge til Rønne, eller fra Rønne til København, viser nye undersøgelser dog, at det ikke er længden af turen til jobbet, der bestemmer, hvor stor vores lyst er til at tage af sted på arbejde. Det handler mere om, at oplevelsen af turen undervejs kan forbedres.

Det viser Krifas årlige God Arbejdslyst Indeks 2017, der netop er udkommet, og som er foretaget blandt 2.700 danske lønmodtagere.

Tallene viser, at danskere, der har op til et kvarters transporttid til arbejde, oplever et arbejdslyst-niveau på 74 ud af 100.

Det er det akkurat samme niveau som hos dem, der bruger mere end 121 minutter på at transportere sig på arbejde.

Men du kan blive gladere på turen
Selvom arbejdslysten er lige stor for distancependlere som for andre, kan der skrues op for humøret undervejs på turen. En undersøgelse fra Canada har vist, at det allerbedste for humøret er at gå til arbejde.

Det er langt fra en mulighed for alle, men seniorkonsulent i Krifas Videncenter for God Arbejdslyst, Helle Stenbro, opfordrer til, at danske lønmodtagere tænker transport-omstændigheden ind, når de ser på deres jobsituation.

- Det moderne arbejdsliv og den nye teknologi giver os hele tiden nye muligheder. Vi kan vinde tid til for eksempel motion ved at arbejde hjemmefra, og vi kan i flere kommuner prøver elcykler af som en transportløsning. Vi skal have øje for at forbedre det grænseland, der omgiver vores arbejdstid; turen til og fra arbejde, siger Helle Stenbro.

Billedtekst

God Arbejdslyst Indeks er Krifas årlige måling af danske lønmodtageres arbejdslyst. Den foretages i samarbejde med Kantar Gallup og Institut for Lykkeforskning blandt 2700 repræsentativt udvalgte lønmodtagere.