Bornholmer blev Danmarks stærkeste for tredje gang
Emil Therkelsen (i midten) blev dansk mester for tredje år i træk

18. APR 2017 • 16:18SPORT • AF KJELD LUNDBÆK

Bornholmer blev Danmarks stærkeste for tredje gang

For tredje år i træk blev den 33-årige bornholmer Emil Therkelsen fra Københavns SK søndag kåret som Danmarks stærkeste mand ved de danske mesterskaber i styrkeløft i vægtklassen op til 105 kilo.

Den stærke skolelærer vandt i ganske suveræn stil med 712,5 kg i total. Det var hele 22,5 kg mere end nummer to og 45 kg mere end nummer tre. Emil Therkelsen vandt desuden guld i enkeltdisciplinerne squat og bænkpres.

I squat lagde den stærke bornholmer ud med 235 kg, som blev løftet let og godkendt af dommerne med 3-0. Derefter løftede han også let 250 kg, men det blev underkendt af dommerne pga. manglende dybde.

Emil Therkelsen ville derefter have lagt 261 kg på vægten, som ville have været ensbetydende med ny dansk seniorrekord – han har selv den bestående rekord på 260,5 kilo, men hans træner mente, at det var for risikabelt, da KSK-løfteren kunne risikere at sætte titlen over styr i totalen, hvis rekordløftet kiksede. Derfor måtte han nøjes med 252,5 kg, der var et mere sikkert løft.

Derefter fulgte paradedisciplinen bænkpres, hvor Emil Therkelsen lavede serien 180 kg, 187,5 kg og 192,5 kg, som alle blev løftet let. Han kørte her på det sikre for at samle sammen til totalen og vinde trekampen. Selv om Therkelsen ikke løftede sig ud i bænkpres, vandt han også her disciplinguld med hele 17,5 kg ned til nummer to. Han er også her indehaver af den danske rekord på 200 kg.

I dødløft lavede Emil Therkelsen en sikker serie på 240 kg, 260 kg og 267,5 kg, hvilket gav ham et suverænt dansk mesterskab i trekampen. Resultatet kvali-ficerede ham samtidig til EM i styrkeløft i 2018. Det er andet år i træk, han kvalificerer sig til EM. Ved dette års EM for en måned siden opnåede den stærke bornholmer en hæderlig midterplacering.