Heldet var ikke med de bornholmske mgp-børn
Foto: Jens-Erik Larsen

4. SEP 2016 • 17:54NEXØ • AF ELISABETH KROGH

Heldet var ikke med de bornholmske mgp-børn

Fem unge fra Svaneke Friskole var ikke blandt de børn og unge, der går videre i konkurrencen om at blive blandt de ti optrædender ved børne MGP til februar.

MGP er børne-versionen af DRs årlige Melodi Grand Prix

De fem - Rebecca Pedersen, Astrid Vibe Skovgaard, Anton Saxtrup, Asger Røjbek Sørensen og Karla Westergaard Jørgensen - havde sendt deres sang ind til musikkonkurrencen. Og fredag fik de svar, at de desværre ikke var videre

Tilsammen kalder de fem unge sig Araka, og de havde selv skrevet tekst og musik til deres sang, som handler om det uopslidelige emne - kærlighed. Tilsat rap.

Men selvom de fem bornholmske unge nu ikke kommer med til MGP, er de alligevel nået langt med deres sang med navnet Det' Kærlighed.

Den blev nemlig sammen med sange fra andre skoler vurderet hos komponistforeningen DPA, og to sange blev udtaget til at blive indspillet i et rigtigt studie - blandt andet sangen Det Kærlighed, og børnene har derfor prøvet at være i studiet hos den internationale topproducer James Thomas her på øen og indspille deres sang.

Tidligere på ugen fortalte de fem unge, at selvom deres sang ikke blev udtaget, så havde det været en god oplevelse at prøve at skrive deres egne sange.

- Jeg er meget stolt bare over, at vi har lavet en sang, og jeg synes, den er go, mente Karla.