Menighedsråd køber kommunal ejendom for en krone
Menighedsrådets formand Kjeld Dale i Kontakthuset, der nu bliver sognegård. Foto: Jens-Erik Larsen

15. APR 2016 • 06:59 • AF JAKOB MARSCHNER

Menighedsråd køber kommunal ejendom for en krone

Glæde blandt nogle og skuffelse hos andre. Reaktionerne er blandede, efter at Menighedsrådet for Aaker-Pedersker sogne har fået lov at købe Kontakthuset i Gregersgade for en krone af kommunen.

Menighedsrådet er glad for at få den sognegård, som rådet længe har ønsket. Hos Aakirkeby Borgerforening og Aakirke-BY-tinget erkender en skuffet formand Robert Johnsen, at det gamle bibliotek nu definitivt ikke bliver til kommunalt støttet medborgerhus.

– Jeg må sige, at jeg er skuffet. Jeg havde håbet på et medborgerhus, men når de store grupper i Kontakthuset ikke vil med i det gamle bibliotek, er der ikke muligheder for det. Nu er det løb kørt, og så må vi videre, siger Robert Johnsen.

Nej til forsamlingshus
Menighedsrådets formand Kjeld Dale forventer, at papirerne snart går i orden, så rådet kan indrette Kontakthuset som den længe ønskede sognegård.

– Vi er rigtig glade for, at provstiet godkendte købet. Nu skal vi have skødet, og jeg tror, at vi kan overtage huset meget hurtigt, så snart papirgangen er faldet på plads, siger han.

At det gamle bibliotek nu definitivt ikke bliver medborgerhus, vil efterlade Aakirkeby Lokalarkiv, Aakirkeby Telefonstjerne og Aakirkeby Datastue uden et blivende hjemsted, og Kjeld Dale lukker på forhånd døren for de tre foreninger.

For menighedsrådet vil selv kunne råde over huset, og desuden er pladsen for trang til ikke mindst lokalarkivet, påpeger han.