Fagforeninger på overarbejde

7. MAR 2016 • 18:00LEDER • AF SØREN CHRISTENSEN

Leder: Fagforeninger på overarbejde

I disse dage ser man nye eksempler på fagforeninger og interesseorganisationer, der lobbyer imod regeringens planer om udflytning af statslige arbejdspladser.

Tidligere har HK og DJØF været på banen med advarsler og alarm, og denne gang er det Ingeniørforeningen IDA, der har plantet en negativ historie i Berlingske: Blot fem ingeniører af de i alt 263 ”flytningsramte” (sådan formuleres det!) har tænkt sig at rykke teltpælene op for sammen med familien at følge med arbejdspladsen ud til provinsen.

Regeringens udflytning af statslige arbejdspladser koster viden og indsigt, og den skævvrider det lokale arbejdsmarked, lyder advarslen, som heldigvis ikke gør det store indtryk på erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen:

“Det her giver mulighed for, at nogle af dem, der bliver uddannet i det jyske, kan blive og finde attraktive job i statslige styrelser, i stedet for at de som i dag er nødt til at flytte til hovedstaden”, som han siger det.

De store organisationers tendentiøse tilgang til ”projekt udflytning af statslige arbejdspladser” er næsten ikke til at holde ud at høre på – men man får en god fornemmelse af, hvorfor tidligere regeringer har holdt sig fra den øvelse.

Læs hele lederen i dagens udgave af Bornholms Tidende