Skattekister og magi på Julemessen
Julemesse i Nordlandshallen. Foto: Jens-Erik Larsen

8. NOV 2013 • 16:00NORDBORNHOLM • AF TOVE LAURSEN

Skattekister og magi på Julemessen

Så er tiden igen inde til en weekend i julens tegn med Tejn Idrætsforening. TIF slår dørene op til Julemesse 2013 i Nordlandshallen lørdag den 9. og søndag den 10. november, og det bliver med hele udtrækket lige fra modeopvisning over magiske tryllerier til det helt store hypnoseshow.

Ind i mellem er der masser af hygge med gratis kringle og kaffe fra bageren i Tejn, forrygende opvisning af Blue Jeans Linedancers, julesang med Bjarne Kure og Nina Kallehauge, et trylleværksted for store og små, konkurrencer og lotteri. Og selvfølgelig kommer nissefar rundt med kurven fuld af godter både lørdag og søndag.

Og så er Nordlandshallen som vanligt fyldt til bristepunktet med stande, der er spækket med gode bud på julegaveidéer, og det begynder allerede før man træder ind ad døren fortæller Marianne Langhave fra TIF's messeudvalg.

- Udenfor møder man Jernpigerne med deres jerndekorationer, der i sig selv er en stor juledekoration, der byder velkommen med lys og pynt.

Så er stemningen lagt, og der venter som altid en messe, der ikke blot byder på masser af julehygge, men også giver anledning til at møde venner og bekendte fra nær og fjern.

For julemessen er stedet, hvor alle mødes og kommer i julestemning. Sådan har det været i mange år, og det betyder ikke blot glæde, men også stor travlhed.

For aldrig så snart er messen overstået før TIF går i gang med planlægningen af næste års messe. Det gælder blandt andet foreningens mange flittige håndarbejdsdamer, der hvert år leverer de eftertragtede gevinster til lotteriet i TIF's håndarbejdsbod.

- Boden samler hvert år kø, og det er der god grund til, for damerne laver utroligt flot håndarbejde. De har arbejdet på højtryk med Sussi Hansen og Nicoline Rosengreen Munk i spidsen, og der er meget flotte gevinster på spil, lover Marianne Langhave.

Den traditionelle modeopvisning leveres i år af Playmaker i Allinge, og det er også en særdeles lokalkendt person, der leverer søndagens trylleshows, nemlig Mr. Mox, men herudover byder TIF også på flere nyheder i år.
Nemlig et trylleværksted og et hypnoseshow og en helt særlig konkurrence, hvor man kan vinde skatkister fyldt til randen med julegaver.

Lørdag går Morten áRogvi - en af Danmarks mest talentfulde showhypnotisører på scenen, og her kan man glæde sig til forrygende oplevelser. Og det er deltagere fra publikum, der er stjerner i showet, hvor man kan vente sig lidt af hvert. Morten áRogvi har for eksempel sendt folk afsted i verdens vildeste rutsjebane eller i verdens fedeste bil. Hvad han finder på er uvist, men der venter store udfordringer og store oplevelser tilsat masser af humor.

Når Mr. Mox tryller ser det legende let ud. Men der ligger mange læreår bag, og både lørdag og søndag kan man snuse til tryllefaget, når Moxklubben indbyder til fire trylleseminarer - to lørdag og to søndag.

Fire garvede tryllekunstnere - Trylle Mik, Cyrill, Henrik Gade og Chan - fra Magisk Cirkel underviser begyndere og let øvede i alle aldre, og hvis man vil være med, så skal man skrive sig på en liste på Moxshop's stand.

Den sidste nyhed er nok værd at gå efter, for det er to skatkister, der udloddes kl. 17.45 henholdsvis lørdag og søndag.

Skatkisterne er fyldt med ting fra de udstillere, der deltager i messen, og man deltager i konkurrencen om skatkisterne ved at udfylde en seddel man får ved indgangen med navn og adresse.

Betingelsen er dog at vinderen er til stede i Nordlandshallen, når lodtrækningen finder sted, pointerer Marianne Langhave.

- Hvis man ikke er tilstede, så trækkes der lod igen. Så der er sikkerhed for, at der begge dage er én, der kan gå hjem med en skatkiste.

Køb dagens avis som e-paper fra kl. 14.00 - Klik her