Politiet hædrede helte fra strand i Sandvig
Daragh Glynn og Martin Kofod Jensen blev hædret af politidirektør Peter Møller Nielsen som to af hverdagens helte. Foto: Berit Hvassum

26. JUL 2013 • 14:15 • AF HENRIK NIELSEN

Dusør udbetalt: Politiet hædrede helte fra strand i Sandvig

Badegæsterne kom i nød ad flere omgange

Tirsdag kunne have været et mørkt kapitel i den bornholmske historie, hvis det ikke havde været for folk som Daragh Glynn og Martin Kofod Jensen. På en strand i Sandvig bragte kraftig understrøm 10-12 badegæster i nød, og det kunne ifølge politidirektør Peter Møller Nielsen være gået rigtig galt. Det gjorde det ikke, fordi flere personer handlede og reddede de nødstedte i land. For den indsats blev Daragh Glynn og Martin Kofod Jensen hædret og belønnet fredag eftermiddag.

- I dæg hædre vi et par af hverdagens helte, som har ydet en ekstraordinær indsats. I tirsdag opstod der en speciel situation under specielle forhold. Da I valgte at handle tænkte I måske, at det ikke var noget særligt, men når I ser tilbage på det, indser i formentlig, at det var det, sagde Peter Møller Nielsen til de to, som sammen med deres familier var på politigården i Rønne for at modtage en dusør på hver 2.000 kroner.

De kunne fortælle, at badegæsterne kom i nød ad flere omgange, fordi folk blev ved med at gå i vandet, selv efter at de første var blevet reddet i land. Derfor måtte der tre redningsaktioner til, før situationen var under kontrol.

Daragh Glynn og Martin Kofod Jensen modtog fredag en dusør på hver 2.000 kroner fra politidirektør Peter Møller Nielsen som tak for deres redningsindsats, da 10-12 badegæster kom i nød i Sandvig. Foto: Berit Hvassum