7. FEB 2013 • 15:00LÆSERBREVE • AF ANDREAS JESSEN, FRISKOLEELEV, TULIPANVEJ 10, AAKIRKEBY

Atomlosseplads

Jeg er imod atomaffald på Bornholm. Jeg forstår slet ikke, hvorfor de vil flytte det. Hvis det er så ufarligt, hvorfor lader de det så ikke blive på Risø. Jeg mener, hvorfor flytte det, hvis det ligger fint, hvor det er? Jeg kan ikke se, hvordan det skulle hjælpe at flytte rundt på det. Det giver ikke mening.

Jeg er selv bornholmer, og vi hører hele tiden, at der er mangel på arbejdspladser/praktikpladser, fordi flere og flere bornholmere flytter over. Min pointe er, at det nok ikke ligefrem vil hjælpe, at vi får atomaffald i baghaven. Jeg tvivler på, at turister vil holde ferie på en atomlosseplads? Vi har kæmpet hårdt for at skabe vores image som Bright Green Island. Vi har blandt andet gang i et projekt, hvor vi har fået otte europæiske bisoner. Jeg er meget bekymret for, at atomaffaldet vil påvirke dem. Hvis vi fik atomaffald, ville det destruere dette nye image.
Mit budskab er, at vi bliver nødt til at fortælle regeringen om den fejl, de er ved at begå. Vi har problemer med arbejdsløshed, færre og færre børn, og mange unge flytter over, i stedet for at få arbejde her på øen. Der er problemer nok i forvejen vi har ikke brug for atomaffald til at gøre det være.
Jeg er sikker på, at jeg taler for mange bornholmere når jeg siger, vi vil ikke have atomaffald her.