10. AUG 2010 • 07:38LÆSERBREVE • AF TONNY BORRINJALAND, FORMAND FOR BORNHOLMS SELVSTYRE PARTI, ØSTERGADE 18, ALLINGE

Bornholms turisme

Vi har aldrig haft nogen hjemmeside. Men det vil vi få om et år. Men læserbreve er også godt.

I disse år har Bornholm besøg af ca. 600.000 turister om året. Men det kan blive mange flere, når Bornholm får selvstyre på vigtige områder. Vi havde jo toldfrit salg på færgerne til og fra Bornholm indtil sidst i 1990'erne. Dengang havde vi foruden Bornholmstraffikken to tyske rederier, der sejlede Bornholm-Tyskland retur. Der var blandt andre en båd, der hed »Rügen« og en båd, der hed »Prinsess«.
I dag er det næsten umuligt at komme til Bornholm fra Tyskland, og det er alt for dyrt. Med selvstyre på vigtige områder kan Bornholm ligesom Åland få genindført det toldfrie salg. Det vil betyde, at det kan betale sig at lave færgeforbindelser til Bornholm. Med toldfrit salg vil Bornholm få flere færger til Tyskland, hvor der bor 80 millioner mennesker. Og til Polen vil vi få bilfærger. I Polen bor der 38 millioner mennesker. Det vil betyde mange job og indtægter til Bornholm med bedre muligheder for folk fra Tyskland og Polen til at rejse til Bornholm på ferie.
Med selvstyre kan Bornholm bestemme, at vi afskaffer for eksempel momsen på turistværelser og mad og drikke i turistvirksomheder i maj, juni og i august og september måneder. Så kan vi reklamere for billige ferier i for- og eftersæsonen. Og vi kan i stedet for 600.000 turister om året få en million turister. Og udnytte vores kapacitet på turistområdet meget bedre. Det vil også give meget mere handel i alle vore andre butikker og virksomheder. Og ligeledes mange flere skattekroner til Bornholms Regionskommune.