Folkets scene får ny placering i år
I 2016 sluttede tilflytterkonsulent Rune Holm søndagens program på Speakers Corner af med en opfordring til at flytte til Bornholm. Foto: Berit Hvassum

4. MAJ 2017 • 09:42FOLKEMØDET • AF ANDERS LILJEROTH

Folkets scene får ny placering i år

Ligesom de foregående folkemøde-år vil Bornholms Tidende og Dansk Folkeoplysnings Samråd ved dette års folkemøde være værter for folkets scene, som vi kalder Speakers Corner, hvor alle, der har lyst, kan ytre sig med en tale, et digt, en debat eller noget helt andet.

Scenen har de seneste fem år været placeret lige over for folkemødets hovedscene på Cirkuspladsen og er blevet et naturligt samlingssted for gæster, der har lyst til sidde og få en kop kaffe, mens de lytter til de mange forskellige indlæg fra scenen.

I år rykker scenen dog ned mellem Hovedscenen og domen, hvor tilhørerpladserne bliver hyggeområdet foran scenen, men også hele domens terrasse ud mod Østersøen. Det sker for at give mere plads til tilhørerne foran den store scene.

Book på forhånd
Som tidligere år, er det muligt at melde sin ankomst til scenen på forhånd. Det kan man gøre på hjemmesiden www.folkemødet-bornholm.dk, hvor man blot udfylder en formular. Det er dog også muligt blot at dukke op på dagen og gå på scenen, når der er ledigt.

Det eneste tidspunkt under folkemødet, hvor der ikke kan tales fra Speakers Corner, er når partierne indtager hovedscenen. På de tidspunkter er det partierne, der skal have al opmærksomheden. Hvornår partierne taler, kan ses i programmet på folkemødets hjemmeside, www.folkemødet.dk.

Åbningstiderne på Speakers Corner er torsdag fra klokken 12 til 18, fredag fra klokken 9 til 18, og lørdag fra klokken 9 til 18. Alle tre dage vil det være komikeren Valdemar Pustelnik, der vil styre løjerne på scenen, og Valdemar er et godt valg. Han har nemlig 11 års erfaring med arbejde i politiske organisationer og har en kandidatgrad i politisk kommunikation fra CBS. Og så var han da også ordstyrer på scenen sidste år.

Søndag handler det om Bornholm
Folkemødet er fyldt med debat om alle mulige emner, og somme tider kan det virke som om, der ikke rigtig bliver fokuseret på de udfordringer, Bornholm står over for i fremtiden. Derfor vil søndagens program på Speakers Corner være helliget netop Bornholm.

Søndagsprogrammet vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt, men vi kan allerede nu love, at der vil være live-interviews med forskellige meningsdannere om netop de bornholmske forhold.
Scenen vil søndag være åben fra klokken 10-13, og de, der har en mening om bornholmske forhold og ønsker at stille sig på scenen og tale frit om dem, er naturligvis velkomne til at booke en taletid på hjemmesiden.

Talerlisten vokser
Der er allerede på nuværende tidspunkt en del talere, der har booket en tid på scenen. Og på Bornholms Tidendes folkemødeside www.folkemødet-bornholm.dk, vil man hele tiden kunne se den aktuelle talerliste, efterhånden som flere og flere talere melder deres ankomst.

Folkemødet i Allinge foregår i år fra den 15. til 18. juni.