Det blev der talt om ved årets folkemøde

13. OKT 2016 • 06:18FOLKEMØDET • AF ANDERS LILJEROTH

Det blev der talt om ved årets folkemøde

I den netop offentliggjorte analyse af årets folkemøde fremgår det hvilke emner der blev drøftet flest gange.

Emnerne er fundet ved at spørge tilfældige folkemødedeltagere, hvad der for dem står tilbage som det politiske tema eller emne, der har være diskuteret mest.

Analysen viser, at ved årets folkemøde er alle samfundets store temaer repræsenteret. Det er dog især temaet demokrati og folkestyre der er på dagsordenen. Til gengæld er det interessant at se, at emnerne som folkemødedeltagerne husker tilbage på, som det emne der blev mest diskuteret, rykker sig en hel del fra år til år.

Hvor Folkemødet 2014 var kendetegnet af ord som sundhed, vækst, Lars Løkke og EU, var ordene fra 2015 flygtninge, valget, vækst og velfærd. Men ord som Wilders og uddannelse var også på dagsordenen i 2015.

Ved dette års folkemøde var der dog et enkelt ord der gik igen og var det helt store kendetegn. Ordet var flygtninge, og et godt stykke længere nede på listen kom ord som sundhed, uddannelse, integration og brexit. Og ordet politikerlede var i øvrigt også blandt de emner, folkemødedeltagere husker tilbage på i 2016.


Billeder fra Folkemødet
Hår- og hattemoden ved Folkemødet
Børnene på Folkemødet
Folkemødet – store øjeblikke

Se hvem der taler på Speakers Corner
Torsdag 15. juni
13:40-13:50 Sanne Vilstrup
Organisation: FTHF Foreningen af talehørelærer i Folkeskolen.
Emne: Børns sproglige udvikling i daginstitutioner og skole.
14:00-14:10 Ole Bergmann
Organisation: Bedsteforældre for Asyl.
Emne: Afviste asylansøgeres forhold.
14:30-14:40 Maria Nielsen
Organisation: Ventilen Danmark
Emne: Fællesskab i ungdomsårene + forsøg på at tage et stort billede, der symboliserer fællesskab.
15:20-15:30 Pernille Grumme
Organisation: Kunstnere For Fred:
Emne: Hvad er sandt og hvad er falsk? Er pressen stadig demokratiets vagthund? Får vi sandheden at vide om baggrundene for alle krigene ? Hvem er de egentlige terrorister? Hvem er det, der har interesse i krig? Er pressen censureret? Har vi overhovedet ytringsfrihed? Har vi egentlig et ægte demokrati? Bliver vi fyldt med fake-news? Hvor er beviserne for alle de påstande, vi bliver hjernevasket med? Uden Sandhed Ingen Fred!
15:40-15:50 Kent Dumstrei
Emne: Om at flytte hjemmefra og selvudvikling som svært handicappet mand.
17:00-17:10 Mia Kristina Hansen
Organisation: Foreningen for børn med angst.
Emne: Når forældre til børn med angst henvender sig til kommunen, læge, skole eller anden sektor i det offentlige, er det svært at få hjælp, og få anerkendt at barnet har angst. Forældre får at vide at det er dem der bekymre sig for meget, eller at det er dem der ikke formår at opdrage deres barn ordentligt. Ofte bliver forældrene sendt fra sektor til sektor, og ingen vil tage ansvar for at hjælpe barnet. Forældrene føler sig magtesløse, mens de ser på at deres barn får det dårligere og dårligere, og hjælpen kommer først når barnet er så dårligt, at det ikke kan gå uden for en dør.
Se hele taler listen her!

Find Speakers Corner på Cirkuspladsen i Allinge

SENESTE FOLKEMØDET

11. OKT 2016 • 13:24FOLKEMØDET
Kom til borgermøde i aften

MEST LÆSTE FOLKEMØDET