Det blev der talt om ved årets folkemøde

13. OKT 2016 • 06:18FOLKEMØDET • AF ANDERS LILJEROTH

Det blev der talt om ved årets folkemøde

I den netop offentliggjorte analyse af årets folkemøde fremgår det hvilke emner der blev drøftet flest gange.

Emnerne er fundet ved at spørge tilfældige folkemødedeltagere, hvad der for dem står tilbage som det politiske tema eller emne, der har være diskuteret mest.

Analysen viser, at ved årets folkemøde er alle samfundets store temaer repræsenteret. Det er dog især temaet demokrati og folkestyre der er på dagsordenen. Til gengæld er det interessant at se, at emnerne som folkemødedeltagerne husker tilbage på, som det emne der blev mest diskuteret, rykker sig en hel del fra år til år.

Hvor Folkemødet 2014 var kendetegnet af ord som sundhed, vækst, Lars Løkke og EU, var ordene fra 2015 flygtninge, valget, vækst og velfærd. Men ord som Wilders og uddannelse var også på dagsordenen i 2015.

Ved dette års folkemøde var der dog et enkelt ord der gik igen og var det helt store kendetegn. Ordet var flygtninge, og et godt stykke længere nede på listen kom ord som sundhed, uddannelse, integration og brexit. Og ordet politikerlede var i øvrigt også blandt de emner, folkemødedeltagere husker tilbage på i 2016.