Skal der være folkemøde om søndagen?
Folkemødets sidste dag blev i år overværet af 12.000, hvilket er er fald fra året før. Foto: Berit Hvassum

11. OKT 2016 • 08:54FOLKEMØDET • AF ANDERS LILJEROTH

Skal der være folkemøde om søndagen?

Folkemødets længde har været diskuteret en del, og nogle mener at søndagen skal aflyses, og ifølge analysen fra 2016 er det da også søndagen der er den mindst besøgte, hvor kun 41 procent af deltagerne var tilstede.

For både fredag og lørdag er tallet 91 procent. Til gengæld ser det ud til, at torsdagen er blevet en dag der også er meget vigtig. Fra at bare 69 procent at de adspurgte deltog i torsdagen i 2014, er tallet 84 procent for årets møde. Det er desuden tydeligt, at flere og flere sociale og faglige aftenarrangementer finder sted onsdag aften, altså dagen inden den officielle åbningsdag.

Lørdagen trækker
Det er dog stadig lørdagen der trækker allermest. Tal fra Folkemødesekretariatet og Bornholms Politi viser, at lørdagen ved årets folkemøde blev overværet af 40.000 deltagere, hvilket er en stigning fra året før. Fredagen scorede næsthøjest med 30.000 deltagere på trods af, at vejret ikke var det bedste. Torsdag deltog 26.000, hvilket også er en stigning i forhold til 2015, hvorimod søndagen kun blev overværet af 12.000 deltagere, hvilket var et fald i forhold til året før.

Oversigten viser desuden, at det er om fredagen der foregår mest. Her kan de besøgende opleve 71 events per time, hvor tallet for lørdag er 64, torsdag 55 og søndag bare 42.

Der er plads til flere kvinder
I forhold til de mange paneldebatter under folkemødet, viser den nye analyse en mangel på kvinder. Bare 37 procent af deltagerne i årets debatter var nemlig kvinder. Til sammenligning er tallet ved den svenske pendant Almedalsveckan 48 procent. Tallet for kvinder i folketinget er dog 35 procent.


AFSTEMNING

Vil du beholde søndagen på Folkemødet?

Ja
NejBilleder fra Folkemødet
Hår- og hattemoden ved Folkemødet
Børnene på Folkemødet
Folkemødet – store øjeblikke

Se hvem der taler på Speakers Corner
Torsdag 15. juni
14:00-14:10 Ole Bergmann
Organisation: Bedsteforældre for Asyl.
Emne: Afviste asylansøgeres forhold.
15:20-15:30 Pernille Grumme
Organisation: Kunstnere For Fred:
Emne: Hvad er sandt og hvad er falsk? Er pressen stadig demokratiets vagthund? Får vi sandheden at vide om baggrundene for alle krigene ? Hvem er de egentlige terrorister? Hvem er det, der har interesse i krig? Er pressen censureret? Har vi overhovedet ytringsfrihed? Har vi egentlig et ægte demokrati? Bliver vi fyldt med fake-news? Hvor er beviserne for alle de påstande, vi bliver hjernevasket med? Uden Sandhed Ingen Fred!
17:00-17:10 Mia Kristina Hansen
Organisation: Foreningen for børn med angst.
Emne: Når forældre til børn med angst henvender sig til kommunen, læge, skole eller anden sektor i det offentlige, er det svært at få hjælp, og få anerkendt at barnet har angst. Forældre får at vide at det er dem der bekymre sig for meget, eller at det er dem der ikke formår at opdrage deres barn ordentligt. Ofte bliver forældrene sendt fra sektor til sektor, og ingen vil tage ansvar for at hjælpe barnet. Forældrene føler sig magtesløse, mens de ser på at deres barn får det dårligere og dårligere, og hjælpen kommer først når barnet er så dårligt, at det ikke kan gå uden for en dør.
Fredag 16. juni
12:30-12:40 Jørgen Fischer
Organisation: Danske Seniorer
Emne: Ældre. Vi skal passe på hinanden.
13:30-13:40 Niels Ishøj Christensen
Organisation: Miljødemokratiet.
Tema: Forslag til en ny politisk ideologi med bæredygtighed og et nyt miljøbevidst, socialt fællesskab - ikke blot på lokalt dansk plan men også globalt set.
13:50-14:00 Landsforeningen SIND
Organisation: Landsforeningen SINDs (Pårørendeudvalg):
Emne: Børn er også pårørende
Se hele taler listen her!

Find Speakers Corner på Cirkuspladsen i Allinge

SENESTE FOLKEMØDET

11. OKT 2016 • 13:24FOLKEMØDET
Kom til borgermøde i aften