Folkemødet skal have mere kvalitet
Færre vip-arrangementer og mere kvalitet til folket er nøgleordene for næste års Folkemøde. Foto: Jens-Erik Larsen

7. OKT 2016 • 16:18FOLKEMØDET • AF ANDERS LILJEROTH

Folkemødet skal have mere kvalitet

Torsdag eftermiddag deltog omkring 100 interesserede i et møde i København, hvor Folkemødeanalysen 2016 blev behandlet. Analysen er igen i år blevet lavet af virksomheden Operate, og formålet er at blive klogere på hvordan den politiske festival udvikler sig.

Formanden for foreningen Folkemødet Michael Valentin, gav på mødet udtryk for, at der skal mere kvalitet ind i festivalen, og det gælder også kvaliteten af madtilbuddene på festivalområdet.

- Bestyrelsen arbejder på at der skal være færre lukkede vip-fester under Folkemødet. Vi vil hellere have festen ud til alle på pladsen, lød det fra formanden.

En mere festlig lørdag
Der har været en del snak om, at søndagen skulle sløjfes, da mange organisationer gerne vil bruge den som pak-sammen-dag og rejsedag. I 2017 vil søndagen dog stadig være på programmet.

- Bestyrelsen vil arbejde på at lørdagen skal blive større og mere festlig, og for eksempel vil de gerne holde en stor koncert lørdag aften. Både for festlighedens skyld men også for at holde på de tilrejsende, så de ikke vælger at tage hjem lørdag, fortæller kommunikationsmedarbejder ved Folkemødet, Geira Bjørn Olsen.

Næste års folkemøde åbner to timer tidligere end i år. Baggrunden for det ligger i den netop fremlagte analyse.

- Der er så mange mennesker der allerede ankommer onsdag, og selvom onsdagen ikke er officielt med i programmet, så vælger mange at bruge dagen til møder og netværk. Derfor vælger vi at åbne et par timer tidligere næste år, når der nu alligevel er så mange folk i byen, forklarer Geira Bjørn Olsen.

Den samlede analyse vil blive offentliggjort indenfor nogle dage.