Folkemødet skal have mere kvalitet
Færre vip-arrangementer og mere kvalitet til folket er nøgleordene for næste års Folkemøde. Foto: Jens-Erik Larsen

7. OKT 2016 • 16:18FOLKEMØDET • AF ANDERS LILJEROTH

Folkemødet skal have mere kvalitet

Torsdag eftermiddag deltog omkring 100 interesserede i et møde i København, hvor Folkemødeanalysen 2016 blev behandlet. Analysen er igen i år blevet lavet af virksomheden Operate, og formålet er at blive klogere på hvordan den politiske festival udvikler sig.

Formanden for foreningen Folkemødet Michael Valentin, gav på mødet udtryk for, at der skal mere kvalitet ind i festivalen, og det gælder også kvaliteten af madtilbuddene på festivalområdet.

- Bestyrelsen arbejder på at der skal være færre lukkede vip-fester under Folkemødet. Vi vil hellere have festen ud til alle på pladsen, lød det fra formanden.

En mere festlig lørdag
Der har været en del snak om, at søndagen skulle sløjfes, da mange organisationer gerne vil bruge den som pak-sammen-dag og rejsedag. I 2017 vil søndagen dog stadig være på programmet.

- Bestyrelsen vil arbejde på at lørdagen skal blive større og mere festlig, og for eksempel vil de gerne holde en stor koncert lørdag aften. Både for festlighedens skyld men også for at holde på de tilrejsende, så de ikke vælger at tage hjem lørdag, fortæller kommunikationsmedarbejder ved Folkemødet, Geira Bjørn Olsen.

Næste års folkemøde åbner to timer tidligere end i år. Baggrunden for det ligger i den netop fremlagte analyse.

- Der er så mange mennesker der allerede ankommer onsdag, og selvom onsdagen ikke er officielt med i programmet, så vælger mange at bruge dagen til møder og netværk. Derfor vælger vi at åbne et par timer tidligere næste år, når der nu alligevel er så mange folk i byen, forklarer Geira Bjørn Olsen.

Den samlede analyse vil blive offentliggjort indenfor nogle dage.


Billeder fra Folkemødet
Hår- og hattemoden ved Folkemødet
Børnene på Folkemødet
Folkemødet – store øjeblikke

Se hvem der taler på Speakers Corner
Torsdag 15. juni
13:40-13:50 Sanne Vilstrup
Organisation: FTHF Foreningen af talehørelærer i Folkeskolen.
Emne: Børns sproglige udvikling i daginstitutioner og skole.
14:00-14:10 Ole Bergmann
Organisation: Bedsteforældre for Asyl.
Emne: Afviste asylansøgeres forhold.
14:30-14:40 Maria Nielsen
Organisation: Ventilen Danmark
Emne: Fællesskab i ungdomsårene + forsøg på at tage et stort billede, der symboliserer fællesskab.
15:20-15:30 Pernille Grumme
Organisation: Kunstnere For Fred:
Emne: Hvad er sandt og hvad er falsk? Er pressen stadig demokratiets vagthund? Får vi sandheden at vide om baggrundene for alle krigene ? Hvem er de egentlige terrorister? Hvem er det, der har interesse i krig? Er pressen censureret? Har vi overhovedet ytringsfrihed? Har vi egentlig et ægte demokrati? Bliver vi fyldt med fake-news? Hvor er beviserne for alle de påstande, vi bliver hjernevasket med? Uden Sandhed Ingen Fred!
15:40-15:50 Kent Dumstrei
Emne: Om at flytte hjemmefra og selvudvikling som svært handicappet mand.
17:00-17:10 Mia Kristina Hansen
Organisation: Foreningen for børn med angst.
Emne: Når forældre til børn med angst henvender sig til kommunen, læge, skole eller anden sektor i det offentlige, er det svært at få hjælp, og få anerkendt at barnet har angst. Forældre får at vide at det er dem der bekymre sig for meget, eller at det er dem der ikke formår at opdrage deres barn ordentligt. Ofte bliver forældrene sendt fra sektor til sektor, og ingen vil tage ansvar for at hjælpe barnet. Forældrene føler sig magtesløse, mens de ser på at deres barn får det dårligere og dårligere, og hjælpen kommer først når barnet er så dårligt, at det ikke kan gå uden for en dør.
Se hele taler listen her!

Find Speakers Corner på Cirkuspladsen i Allinge

SENESTE FOLKEMØDET

11. OKT 2016 • 13:24FOLKEMØDET
Kom til borgermøde i aften

MEST LÆSTE FOLKEMØDET