Akutberedskab er klar til indsats
Overlæge og leder af Akutberedskabet, Peter Berlac Pressefoto

18. JUN 2016 • 09:11FOLKEMØDET • AF MORTEN BRANDBORG

Akutberedskab er klar til indsats

- Vi har kun haft tre opgaver indtil nu, lyder det fredag aften fra Peter Berlac, Enhedschef, Overlæge og Præhospital Leder fra Region Hovedstadens Akutberedskab.

Han tilføjer, at nogen patienter er blevet færdigbehandlet på stedet, mens andre er bragt til Akutmodtagelsen på Bornholms Hospital i ambulance.

Behandlingsplads i Allinge
Peter Berlac har været på øen siden i søndags og en af hans første opgaver var, at sikre, at behandlingspladsen i Allinge var klar, hvis det der indtræffer en hændelse med mange tilskadekomne.

Akutberedskabet råder over en indsatsleder og ambulancer, samt en lægehelikopter, som står klar på behandlingspladsen i Allinge.

Redningshelikopter klar
Skulle der blive behov for transport af flere tilskadekomne, kan Akutberedskabet trække på en af Flyvevåbnets store redningshelikoptere, EH 101, der siden Folkemødets start har været klar i Bornholms Lufthavn.


Billeder fra Folkemødet
Hår- og hattemoden ved Folkemødet
Børnene på Folkemødet
Folkemødet – store øjeblikke

Se hvem der taler på Speakers Corner
Torsdag 15. juni
13:40-13:50 Sanne Vilstrup
Organisation: FTHF Foreningen af talehørelærer i Folkeskolen.
Emne: Børns sproglige udvikling i daginstitutioner og skole.
14:00-14:10 Ole Bergmann
Organisation: Bedsteforældre for Asyl.
Emne: Afviste asylansøgeres forhold.
14:30-14:40 Maria Nielsen
Organisation: Ventilen Danmark
Emne: Fællesskab i ungdomsårene + forsøg på at tage et stort billede, der symboliserer fællesskab.
15:20-15:30 Pernille Grumme
Organisation: Kunstnere For Fred:
Emne: Hvad er sandt og hvad er falsk? Er pressen stadig demokratiets vagthund? Får vi sandheden at vide om baggrundene for alle krigene ? Hvem er de egentlige terrorister? Hvem er det, der har interesse i krig? Er pressen censureret? Har vi overhovedet ytringsfrihed? Har vi egentlig et ægte demokrati? Bliver vi fyldt med fake-news? Hvor er beviserne for alle de påstande, vi bliver hjernevasket med? Uden Sandhed Ingen Fred!
15:40-15:50 Kent Dumstrei
Emne: Om at flytte hjemmefra og selvudvikling som svært handicappet mand.
17:00-17:10 Mia Kristina Hansen
Organisation: Foreningen for børn med angst.
Emne: Når forældre til børn med angst henvender sig til kommunen, læge, skole eller anden sektor i det offentlige, er det svært at få hjælp, og få anerkendt at barnet har angst. Forældre får at vide at det er dem der bekymre sig for meget, eller at det er dem der ikke formår at opdrage deres barn ordentligt. Ofte bliver forældrene sendt fra sektor til sektor, og ingen vil tage ansvar for at hjælpe barnet. Forældrene føler sig magtesløse, mens de ser på at deres barn får det dårligere og dårligere, og hjælpen kommer først når barnet er så dårligt, at det ikke kan gå uden for en dør.
Se hele taler listen her!

Find Speakers Corner på Cirkuspladsen i Allinge

SENESTE FOLKEMØDET

11. OKT 2016 • 13:24FOLKEMØDET
Kom til borgermøde i aften