Folk lyttede intenst
Jeanette Juul Quaade havde sin debut på Speakers Corner. Foto: Anders Liljeroth

18. JUN 2016 • 07:38FOLKEMØDET • AF ANDERS LILJEROTH

Folk lyttede intenst

Om det var det våde vejr eller bare fordi folkemødegæsterne var trætte af at høre på politikerne, at der nærmest hele fredagen var fyldt godt op på tilhørerpladserne ved Speakers Corner, er ikke til at sige. Men fakta er, at der fredag var flere tilhørere ved scenen, end der har været de tidligere år.

Over 35 talere valgte at stille sig op og fortælle tilhørerne om netop deres sag. Og publikum lyttede og deltog også flere gange i debatten.

En af talerne var Jeanette Juul Quaade, der som medlem af foreningen Sind i Vestjylland talte om hvordan det er, at være en sygemeldt underviser, der gerne vil have større indflydelse på, og ansvar for de penge, der går til netop hendes jobindsats.

Hvordan var det at tale fra Speakers Corner?
– Det var rigtig fedt. Det var meget tydeligt at folk lyttede intenst, og det er fedt.

Har du prøvet det før?
– Nej aldrig fra sådan en scene. Men jeg er vant til at tale, da jeg tager ud og holder foredrag for Sind. Men det er noget helt andet, når man fortæller sin egen personlige historie, som jeg var ude med i dag.

Hvad handlede din tale om i dag?
– Om at være syg og ikke få hjælp til at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Tværtimod kommer jeg længere og længere væk fra arbejdsmarkedet af den hjælp jeg får, eller mangel på samme.

Hvad skal du så nu?
– Nu skal jeg over i Dansk Forskningscenter for arbejdsmiljø og være med i en debat. Det er også første gang jeg prøver det, så det er en stor dag.
– Folkemødet er en kæmpe oplevelse.


Billeder fra Folkemødet
Hår- og hattemoden ved Folkemødet
Børnene på Folkemødet
Folkemødet – store øjeblikke

Se hvem der taler på Speakers Corner
Torsdag 15. juni
13:40-13:50 Sanne Vilstrup
Organisation: FTHF Foreningen af talehørelærer i Folkeskolen.
Emne: Børns sproglige udvikling i daginstitutioner og skole.
14:00-14:10 Ole Bergmann
Organisation: Bedsteforældre for Asyl.
Emne: Afviste asylansøgeres forhold.
14:30-14:40 Maria Nielsen
Organisation: Ventilen Danmark
Emne: Fællesskab i ungdomsårene + forsøg på at tage et stort billede, der symboliserer fællesskab.
15:20-15:30 Pernille Grumme
Organisation: Kunstnere For Fred:
Emne: Hvad er sandt og hvad er falsk? Er pressen stadig demokratiets vagthund? Får vi sandheden at vide om baggrundene for alle krigene ? Hvem er de egentlige terrorister? Hvem er det, der har interesse i krig? Er pressen censureret? Har vi overhovedet ytringsfrihed? Har vi egentlig et ægte demokrati? Bliver vi fyldt med fake-news? Hvor er beviserne for alle de påstande, vi bliver hjernevasket med? Uden Sandhed Ingen Fred!
15:40-15:50 Kent Dumstrei
Emne: Om at flytte hjemmefra og selvudvikling som svært handicappet mand.
17:00-17:10 Mia Kristina Hansen
Organisation: Foreningen for børn med angst.
Emne: Når forældre til børn med angst henvender sig til kommunen, læge, skole eller anden sektor i det offentlige, er det svært at få hjælp, og få anerkendt at barnet har angst. Forældre får at vide at det er dem der bekymre sig for meget, eller at det er dem der ikke formår at opdrage deres barn ordentligt. Ofte bliver forældrene sendt fra sektor til sektor, og ingen vil tage ansvar for at hjælpe barnet. Forældrene føler sig magtesløse, mens de ser på at deres barn får det dårligere og dårligere, og hjælpen kommer først når barnet er så dårligt, at det ikke kan gå uden for en dør.
Se hele taler listen her!

Find Speakers Corner på Cirkuspladsen i Allinge

SENESTE FOLKEMØDET

11. OKT 2016 • 13:24FOLKEMØDET
Kom til borgermøde i aften