Folk lyttede intenst
Jeanette Juul Quaade havde sin debut på Speakers Corner. Foto: Anders Liljeroth

18. JUN 2016 • 07:38FOLKEMØDET • AF ANDERS LILJEROTH

Folk lyttede intenst

Om det var det våde vejr eller bare fordi folkemødegæsterne var trætte af at høre på politikerne, at der nærmest hele fredagen var fyldt godt op på tilhørerpladserne ved Speakers Corner, er ikke til at sige. Men fakta er, at der fredag var flere tilhørere ved scenen, end der har været de tidligere år.

Over 35 talere valgte at stille sig op og fortælle tilhørerne om netop deres sag. Og publikum lyttede og deltog også flere gange i debatten.

En af talerne var Jeanette Juul Quaade, der som medlem af foreningen Sind i Vestjylland talte om hvordan det er, at være en sygemeldt underviser, der gerne vil have større indflydelse på, og ansvar for de penge, der går til netop hendes jobindsats.

Hvordan var det at tale fra Speakers Corner?
– Det var rigtig fedt. Det var meget tydeligt at folk lyttede intenst, og det er fedt.

Har du prøvet det før?
– Nej aldrig fra sådan en scene. Men jeg er vant til at tale, da jeg tager ud og holder foredrag for Sind. Men det er noget helt andet, når man fortæller sin egen personlige historie, som jeg var ude med i dag.

Hvad handlede din tale om i dag?
– Om at være syg og ikke få hjælp til at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Tværtimod kommer jeg længere og længere væk fra arbejdsmarkedet af den hjælp jeg får, eller mangel på samme.

Hvad skal du så nu?
– Nu skal jeg over i Dansk Forskningscenter for arbejdsmiljø og være med i en debat. Det er også første gang jeg prøver det, så det er en stor dag.
– Folkemødet er en kæmpe oplevelse.