8. OKT 2019 • 06:24UDLAND

Tusinder er på vej mod Quito for at protestere mod benzinpriser

20.000 indfødte kan være på vej mod Ecuadors hovedstad for at demonstrere mod øgede benzinpriser onsdag.

Hundredvis af indfødte ecuadorianere og landmænd stødte mandag sammen med sikkerhedsstyrker, da de marcherede mod hovedstaden Quito for at protestere mod stigende brændstofpriser.Politiet og militæret brugte tåregas i et forsøg på at sprede de mange demonstranter i den lille by Machachi i udkanten af Quito.

Demonstranterne råbte slagord og blokerede veje i Machachi med brændende bildæk.

- Flere end 20.000 indfødte ecuadorianere er på vej mod Quito, siger Jaime Vargas, der leder paraplyorganisationen for indfødte La Confederación de Nacionalidades Indígenas del Ecuador (Conaie).

Conaie spillede tilbage i 2000 en hovedrolle, da daværende præsident Jamil Mahuad blev tvunget til at træde tilbage under en anden økonomisk krise i landet.

Ecuador har været ramt af demonstrationer, efter at øgede priser på brændstof på op til 120 procent trådte i kraft den 3. oktober.

Tusindvis af indfødte er ifølge Conaie på vej mod Quito til en stor demonstration, der er planlagt til at finde sted onsdag.

Allerede søndag satte mange demonstranter fra den sydlige Andean-provins kurs mod hovedstaden. Nogle af dem er gående, mens andre får lift af forbikørende.

Demonstranterne oplyser, at andre grupper af indfødte ligeledes er på vej mod Quito fra den nordlige del af landet for at deltage i onsdagens protest.

Demonstrationerne er de største i Ecuador i et årti og er ført an af transportfagforeninger, men omfatter også studerende og andre.

Hidtil har protesterne mod regeringens økonomiske politik efterladt en civil død. 77 andre personer er sårede. De fleste af dem er medlemmer af sikkerhedsstyrkerne, oplyser regeringen.

I alt er 477 personer tilbageholdt.

- Jeg vil gerne gå i dialog med jer, mine indfødte brødre, som vi deler så mange prioriteter med, sagde præsident Lenin Moreno i en radiotale søndag.

- Lad os drøfte, hvordan vi bedst bruger vores nationale ressourcer til at hjælpe de, der trænger mest, sagde han.

/ritzau/AFP

Mest læste

13. OKT 2019 • 10:37 FOR ABONNENTER

I Sverige er han Mr. 100 procent

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet