19. JUN 2019 • 00:34UDLAND

Amerikansk politi gør rekordfangst: 15 ton kokain beslaglagt

Politiet i Philadelphia fandt enorm mængde kokain i syv containere på skib, der skulle være sejlet til Europa.

Politiet i byen Philadelphia på den amerikanske østkyst har beslaglagt 15 ton kokain til en værdi af over en milliard dollar (knap 6,7 milliarder kroner).Det er en af de største beslaglægger af narko i USAs historie, skriver avisen Philadelphia Inquirer.

Kokainen blev fundet i syv containere om bord på et skib, som skulle sejle til Europa.

Før skibet anløb havnen i Philadelphia mandag, havde det lagt til i Bahamas, Panama, Peru og Colombia. Ifølge amerikanske myndigheder er Colombia den største leverandør af kokain til USA.Flere besætningsmedlemmer på skibet er anholdt og sigtet, oplyser den føderale anklagemyndighed.

- Dette er en af de største beslaglæggelser i USAs historie, skriver den føderale anklager William McSwain på Twitter.

- Denne mængde af kokain kunne dræbe millioner - MILLIONER - af mennesker, konstaterer han.

Skibet lå til kaj ved en havneterminal på Delaware-floden, da det blev stormet tidligere tirsdag.Philadelphia Inquirer skriver, at der har været flere større beslaglæggelser af kokain i det nordøstlige USA. Men ikke nær i det omfang, som blev beslaglagt tirsdag.

I februar fik politiet i New York sin største fangst i et kvart århundrede, da det lykkedes at lægge hånd på kokain til en værdi af 77 millioner dollar.

Politiet var tirsdag aften dansk tid fortsat i gang med at ransage skibet med de syv containere.

Ejeren af containerskibet, det schweiziske rederi MSC Mediterranean Shipping Company, oplyser i en meddelelse tirsdag ifølge nyhedsbureauet AP, at "det har en langvarig historie om samarbejde" med myndigheder, som efterforsker narkokriminalitet.Tirsdagens beslaglæggelse rangerer som en af de største i USA nogensinde. I 1989 blev der i Californien gjort en fangst på 21 ton kokain, og samme år konfiskerede politiet 14 ton kokain i Texas./ritzau/

SENESTE UDLAND

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

Mest læste