18. JUN 2019 • 01:54UDLAND

OVERBLIK: Det siger de om Mursis død

Det Muslimske Broderskab betegner Mursis død som drab. Amnesty International kræver upartisk efterforskning.

Mohamed Mursi, der var Egyptens demokratisk valgte præsident fra 2012 til 2013, døde mandag efter at være faldet om i en retssal i Kairo. Han blev væltet ved et militærkup i juli 2013 og sad i isolationsfængsel frem til sin død. Flere af hans støtter i regionen har kommenteret hans død.* Det Muslimske Broderskab i Egypten, som Mursi var en del af, kalder dødsfaldet "et fuldbyrdet drab".

* Qatars emir, Tamim bin Hamad Al Thani:

- Vi har med stor sorg modtaget nyheden om den tidligere præsident Mohamed Mursis pludselige død. Jeg sender til hans familie og det broderlige egyptiske folk min kondolence.* Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan:

- Historien vil aldrig glemme de tyranner, som førte til hans død ved at sætte ham i fængsel og true ham med henrettelse.

* Menneskerettighedsorganisationen Amnesty International:

- Vi opfordrer de egyptiske myndigheder til at gennemføre en upartisk, grundig og gennemsigtig efterforskning af omstændighederne ved Mursis død.

* Britisk parlamentsmedlem, Crispin Blunt.

- Vi vil gerne vide, om der har været nogle ændringer i hans forhold i fængslet, efter at vi anmeldte det i marts 2018. Hvis han stadig har været holdt fanget i de forhold, er jeg bange for, at den egyptiske regering kan være ansvarlig for hans tidlige død./ritzau/

Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet