23. APR 2019 • 19:26UDLAND

Islamisk Stat tager skyld for angreb i Sri Lanka

IS-medie erklærer, at gruppen står bag Sri Lanka-angreb. Billeder af otte påståede bagmænd er frigivet.

Islamisk Stats medie Amaq skriver tirsdag, at gruppen står bag bombeangrebene i Sri Lanka.

Derudover har IS videreformidlet et billede af otte mænd, der ifølge den militante islamistiske gruppe står bag angrebene. De har kostet mere end 320 menneskeliv.

Der bliver dog ikke fremlagt nogen form for bevis for påstandene, og billedets ægthed er ikke bekræftet.- De, som udførte angrebet vendt mod medlemmer af den USA-ledede koalition og kristne i Sri Lanka i forgårs, er krigere fra Islamisk Stat, skriver Amaq.

Det er ikke kendt, at IS tidligere har været aktiv i Sri Lanka, eller at lokale islamistgrupper i landet har haft bånd til gruppen.

Sri Lankas premierminister, Ranil Wickremesinghe, fortalte tirsdag på en pressekonference, at Islamisk Stat kan have spillet en rolle i angrebene.- Vi vil følge op på IS påstande. Vi mener, at der kan være en forbindelse, sagde han.

På billedet af de otte mænd, som IS påstår står bag angrebet, har de syv af dem tørklæder for ansigterne, så kun deres øjne er synlige.Tre af dem står angiveligt med knive, og én holder det, der ligner et automatvåben.

I løbet af tirsdag har IS meldt dæknavne ud på kun syv personer, der ifølge den militante gruppe står bag angrebet. Hvorfor der er otte personer på billedet, står ikke umiddelbart klart.

Amarnath Amarasingam, som selv er fra Sri Lanka og er tilknyttet tænketanken Institute for Strategic Dialogue (ISD) i London, siger til det norske nyhedsbureau NTB, at IS-tilhængere fejrer angreb både med og uden IS-forbindelse.- IS-tilhængere fejrer alt, uanset om det er IS eller ej. De fryder sig, når Vesten, kristne eller jøder bliver angrebet, siger Amarnath Amarasingam.

Skandinaviske terrorforskere har på Twitter omtalt flere billeder, der viser mænd med påstået forbindelse til angrebene heriblandt billedet af de otte mænd./ritzau/AFP

SENESTE UDLAND

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

17. AUG 2019 • 18:20 FOR ABONNENTER

Små sunde bær støtter Kræftens Bekæmpelse

17. AUG 2019 • 17:37SPORT

Point til unge NB’ere

17. AUG 2019 • 17:04 FOR ABONNENTER

Tidens tand havde tæret på det gamle tag

17. AUG 2019 • 16:01 FOR ABONNENTER

Endelig fungerer folks dankort altid

17. AUG 2019 • 15:39 FOR ABONNENTER

Anlægsstop dæmper aktiviteten i byggeriet på Bornholm

17. AUG 2019 • 14:19 FOR ABONNENTER

Nedrivning er i høring

Mest læste

17. AUG 2019 • 17:37SPORT

Point til unge NB’ere