19. FEB 2019 • 04:15UDLAND

Medie: USAs omstridte vicejustitsminister vil trække sig

USAs vicejustitsminister har haft Donald Trump på nakken i månedsvis og melder nu sin afgang ifølge kilder.

USAs vicejustitsminister, Rod Rosenstein, trækker sig fra sin post i midten af marts. Det siger kilder i justitsministeriet til CNN.

En embedsmand i justitsministeriet siger til tv-stationen, at det kan kan blive offentliggjort allerede i denne uge, hvem der skal overtage posten.Rod Rosenstein blev udpeget til posten af præsident Donald Trump i januar 2017. Han kom i fokus, da daværende justitsminister Jeff Sessions erklærede sig selv inhabil i Rusland-undersøgelsen.

Det var derfor Rod Rosenstein, der udnævnte tidligere FBI-chef Robert Mueller som særlig anklager med ansvar for selvsamme undersøgelse.Rosenstein er senest kommet i vælten, efter hemmelige samtaler mellem ham og tidligere fungerende chef for FBI, Andrew McGabe, er blevet viderebragt i en række amerikanske medier.De to skulle angiveligt have talt om Donald Trump og hans forbindelser til Rusland, og hvorvidt han muligvis blev afpresset af Moskva.I begyndelsen af november sidste år skrev flere medier, at Rosenstein var blevet fyret, men Det Hvide Hus sagde, at han ville blive siddende indtil videre.Rod Rosenstein har gentagne gange været i præsidentens sigtekorn, og han har været et flittigt brugt mål i Trumps Twitter-tirader./ritzau/

17. JUL 2019 • 17:20

Nexøs byfest får dansetelt

17. JUL 2019 • 16:37 FOR ABONNENTER

Aldrig har der været så mange turister

17. JUL 2019 • 15:30 FOR ABONNENTER

Kommunen opgiver nye boliger nord for Rønne

Mest læste