6. DEC 2018 • 08:55UDLAND

FN-chef vil have undersøgelse af drab på saudisk journalist

FNs menneskerettighedskommissær siger, at det er nødvendigt at finde ud af, hvem der dræbte Jamal Khashoggi.

Omstændighederne ved drabet på den saudiske journalist Jamal Khashoggi bør undersøges af en international kommission.Det mener FNs højkommissær for menneskerettigheder, Michelle Bachelet.

- Vi har ikke noget mandat til en kriminel efterforskning, konstaterer hun, men tilføjer:

- Jeg anser det for rigtig nødvendigt at finde ud af, hvad der i virkeligheden skete, og hvem der er ansvarlig for dette forfærdelige drab.En række menneskerettighedsorganisationer har allerede stillet sig bag kravet om en international undersøgelse.

Khashoggi blev slået ihjel, da han i starten af oktober trådte ind på det saudiarabiske konsulat i den tyrkiske by Istanbul.

Det saudiske regime har allerede erkendt, at en større gruppe saudiske agenter var blevet fløjet ind tidligt samme dag. Styret har også medgivet, at det var agenterne, der slog ham ihjel - men ikke at ordren til drabet skulle være kommet oppefra.Den saudiske journalist skrev blandt andet kritisk om det saudiarabiske styre i avisen Washington Post.

Der er i omverdenen størst fokus på, hvem der beordrede drabet.

Her peger mange oplysninger i retning af den saudiske kronprins, Mohammed bin Salman. Han fungerer som Saudi-Arabiens reelle leder./ritzau/dpa

SENESTE UDLAND

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

Mest læste

21. FEB 2019 • 22:45SPORT

Guldnål til Aarsballe-leder

21. FEB 2019 • 13:18SPORT

Pengeregn over idrætten

21. FEB 2019 • 10:17SPORT

Kuhn: En meget hård morgen

21. FEB 2019 • 09:49SPORT

Hobro fyrer Allan Kuhn