21. OKT 2018 • 03:15UDLAND

Trump advarer mod at standse våbensalg til Saudi-Arabien

At standse et stort våbensalg til Saudi-Arabien vil gøre mere ondt på USA end på saudiaraberne, mener Trump.

Til trods for journalisten Jamal Khashoggis død mener den amerikanske præsident, Donald Trump, at det vil ødelægge mere for USA, end det vil for Saudi-Arabien, hvis han standser USAs salg af våben til saudiaraberne.- Saudi-Arabien har bestilt udstyr og forskellige ting for 450 milliarder dollar (godt 2,9 billioner kroner). Heraf er de 110 milliarder en militær bestilling, siger Trump lørdag.

- Det vil give over en million job. Derfor vil det ikke hjælpe os at annullere bestillingen eller lignende. Det vil gøre langt mere ondt på os, end det vil på dem, tilføjer han.

Donald Trump nævner også, at USA risikerer, at Saudi-Arabien går til Kina eller Rusland for at købe våben, hvis landet ikke gennemfører handlen.

- Men der er andre ting, man kan gøre, herunder sanktioner, siger han.

Adskillige verdensledere, FN og EU har fordømt Jamal Khashoggis død og opfordret Saudi-Arabien til en grundig undersøgelse af sagen.Den saudiarabiske journalist, som blandt andet skrev kritisk om styret i Saudi-Arabien, gik ind på landets konsulat i den tyrkiske storby Istanbul 2. oktober og kom aldrig ud igen.

Han var forsvundet i over to uger, før Saudi-Arabien natten til lørdag dansk tid forklarede, at Khashoggi var død i et slagsmål med ansatte på konsulatet 2. oktober.Flere amerikanske politikere og tyrkiske embedsfolk er dog åbenlyst skeptiske om validiteten af den forklaring.

Liget af Jamal Khashoggi mangler fortsat.

Donald Trump har udtalt, at han mener, at Saudi-Arabiens forklaring er "troværdig".

USA og Saudi-Arabien underskrev sidste år en våbenhandel på 110 milliarder dollar under Trumps første besøg i landet.

Sammen med andre investeringer kan USAs aftaler med Saudi-Arabien ifølge Trump løbe op i 450 milliarder dollar./ritzau/AFP

Mest læste

18. APR 2019 • 23:35SPORT

Nyt stadionnavn til høring

18. APR 2019 • 17:29SPORT

NB Bornholm tabte i Hellerup

18. APR 2019 • 16:16SPORT

Rønne fB sejrede skærtorsdag