11. OKT 2018 • 23:51UDLAND

USA: Saudiarabisk ambassadør skal hjem for at få information

Ambassadør er blevet sendt hjem til Riyadh for at hente oplysninger om forsvunden journalist, siger talsmand.

Saudi-Arabiens ambassadør i USA er på vej hjem, og USAs regering forventer, at han kommer tilbage med informationer om den forsvundne saudiarabiske journalist Jamal Khashoggi.Det siger Heather Nauert, der er talsmand for USAs udenrigsministerium.- Jeg har fået at vide, at han er på vej hjem til sit eget land, og vi venter informationer, når han vender tilbage, siger hun med henvisning til den saudiarabiske journalist Jamal Khashoggi.

Khashoggi har været kritisk over for sit hjemlands regime.

Han forsvandt i sidste uge, og han er sidst set gå ind på det saudiarabiske konsulat i den tyrkiske storby Istanbul. Her skulle han hente nogle dokumenter til sit forestående bryllup.

Tyrkiske kilder påstår, at han er blevet dræbt.

USAs præsident, Donald Trump, var onsdag i kontakt med saudiarabere "på det højeste niveau" for at tale om sagen.

- Det er en slem situation, understregede Trump.

Jamal Khashoggi har været i eksil i USA siden 2017.Han befandt sig i Istanbul sammen med sin tyrkiske kæreste og besøgte konsulatet i byen tirsdag den 2. oktober.

Hans forsvinden har fået menneskerettighedsorganisationer til at kræve, at den amerikanske regering går ind i sagen. Både fordi Khashoggi søgte tilflugt i USA, og fordi Saudi- Arabien er en nær allieret af Washington.

Trump har sagt, at USA vil være "meget strenge", når det kommer til at følge op på Khashoggis forsvinden. Torsdag forsvarede han dog blandt andet USAs massive salg af våben til saudiaraberne.- Jeg kan ikke lide at stoppe den enorme mængde penge, der har fosset ind i vores land. De bruger 110 milliarder dollar på militært udstyr, siger Trump med henvisning til en hensigtserklæring, der blev underskrevet i maj 2017.

Trump frygter, at Saudi-Arabien i stedet vil købe fra Rusland eller Kina.Saudi-Arabien afviser at have noget Khashoggis forsvinden at gøre.

/ritzau/Reuters

SENESTE UDLAND

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

18. JUN 2019 • 11:15 FOR ABONNENTER

Kroejer fortsætter kampen: Det er ekstremt principielt

18. JUN 2019 • 09:42

Museum lancerer ny hjemmeside

Mest læste