11. OKT 2018 • 12:23UDLAND

Den tidligere orkan Michael taber pusten over fastland

På sin tur gennem sydstaterne i USA er orkanen Michael blevet nedgraderet til en tropisk storm.

Stormvejret Michael taber styrke på sin vej over delstaten Georgia i USA. Det oplyser National Hurricane Center (NHC) torsdag morgen dansk tid.

Da Michael blæste ind over kysten i den vestlige del af delstaten Florida, var det den tredjestærkeste orkan, der nogensinde har ramt det amerikanske fastland.Ved landgang havde den styrke som en kategori 4-orkan. De stærkeste vindstød var blot 3,2 kilometer i timen fra at gøre Michael til en kategori 5-orkan.Michael blæste hurtigt over delstaten Floridas vestlige del og op i delstaten Georgia. Her er den raset af i en sådan grad, at den nu ikke længere er en orkan, men i stedet har styrke som en tropisk storm.

En sherif i Gadsden har oplyst, at en mand blev dræbt af et træ, der gav efter for vindstødene og væltede ned i mandens hus. Ifølge den lokale tv-station WMAZ-TV er en 11-årig pige også blevet dræbt af et væltet træ i Georgia.Derudover har Michael trukket store vandmængder med sig ind over land.

Det præcise omfang af skaderne bliver først kendt, i takt med at solen står op over Florida og Georgia torsdag formiddag dansk tid, skriver nyhedsbureauet AP.I byen Panama City i Florida er træer ifølge AP revet op ved rødderne. El-ledninger er også revet ned næsten over alt.

Flere steder har de store vandmasser båret stort drivgods med sig, der nu ligger i vejen for redningsfolk, der forsøger at komme frem til borgere.

TV-stationen CNN beskriver, at indbyggerne på østkysten ikke skal tage for let på stormen. Når den fortsætter nordøst ud i Atlanterhavet, vil stormen ifølge CNN kunne skubbe vandmasser ind langs USAs østkyst.

Det kan gå ud over delstaterne Virginia og Maryland.Ifølge NHCs prognoser har Michael kurs mod delstaterne South Carolina og North Carolina, inden den igen drager til havs ud i Atlanterhavet./ritzau/Reuters

SENESTE UDLAND

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

Mest læste