10. OKT 2018 • 09:01UDLAND

Orkanen Michael har rejst ekstrem farlig stormbølge

350.000 personer skal evakueres, før orkanen Michael går i land i Florida. Men ikke alle følger ordren.

Det Nationale Orkancenter i USA siger ifølge AP, at orkanen Michael har udviklet sig til en ekstrem farlig orkan i kategorien 4.Orkanen frygtes at blive den mest ødelæggende storm, der rammer det nordvestlige Florida i flere årtier.

Klokken 2.00 natten til onsdag (klokken 8.00 dansk tid) var orkanens øje omkring 289 kilometer syd-sydvest for Panama City i Florida og 273 kilometer sydvest for Apalachicola i Florida.

Orkanen har rejst en fire meter høj livstruende stormbølge.Omkring 375.000 mennesker er blevet opfodret eller beordret til at evakuere 22 amter i Florida.

Orkanen bliver kraftigere time for time, da den bliver opvarmet af det varme havvand i den Mexicanske Golf. Sent tirsdag aften havde den en vindstyrke på op mod 195 kilometer, som kan skabe farlige vindstød og en "livstruende stormflod".

Derudover kan orkanen resultere i voldsomme regnskyl i både Florida, Alabama, Georgia samt North og South Carolina.

Det er beboere i de lavtliggende kystområder i mindst 20 forskellige amter i Florida, som ifølge myndighederne bør evakueres.

- Hvis ikke du følger advarslen fra myndighederne, kan stormen dræbe dig, lyder det fra Floridas guvernør, Rick Scott.

Men til trods for myndighedernes anbefalinger er det ikke alle, der har tænkt sig at flygte fra orkanen, skriver AP.

I byen Apalachicola, der ligger i et af de mest udsatte områder i Florida, har Sally Crown planlagt at blive hjemme under stormen med sine to hunde.

- Vi har været gennem det her før. Det kan blive rigtig slemt og seriøst. Men min erfaring er, at det altid bliver blæst ud af proportioner, siger hun til AP.

Det bekymrer myndighederne, at ikke alle følger de kraftige anbefalinger om evakuering.

- Vi ser ikke den trafik på vejene, som jeg havde forventet, eftersom vi har udsendt en evakueringsvarsel, der gælder 75 procent af amtet, siger sheriffen i Bay County, Tommy Ford.

/ritzau/Reuters

17. JUL 2019 • 17:20

Nexøs byfest får dansetelt

17. JUL 2019 • 16:37 FOR ABONNENTER

Aldrig har der været så mange turister

17. JUL 2019 • 15:30 FOR ABONNENTER

Kommunen opgiver nye boliger nord for Rønne

Mest læste