21. SEP 2018 • 20:08UDLAND

Merkel genåbner sag om kontroversiel fyret efterretningschef

SPD-protester over forfremmelse af efterretningschef, efter han blev fyret for at negligere højradikal vold.

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, siger, at hun er klar til at forhandle på ny, om hvorvidt man fandt den rigtige løsning om den tidligere efterretningschef Hans-Georg Maassen.

Han blev fyret og siden forfremmet til en chefstilling i indenrigsministeriet, efter han blev beskyldt for at være for eftergivende over for højreekstremister.Det socialdemokratiske regeringsparti SPD raser over forfremmelsen.

- Vi er enige om at genvurdere situationen. Vi ønsker at nå en fælles og holdbar løsning, og det vil blive gjort i løbet af weekenden, siger Merkel i en kort erklæring.Maassen har hidtil været chef for Bundesamt für Verfassungsschutz, der er den indenlandske efterretningstjeneste i Tyskland.

Maassen kom i centrum, da han rejste tvivl om, at højreorienterede og neonazister skulle have angrebet indvandrere i byen Chemnitz i slutningen af august.

Hans ord modsagde, hvad Merkel havde sagt om situationen i Chemnitz. Hun fordømte, hvad der på en video så ud til at være to udlændinge, der blev jaget af en gruppe mennesker gennem Chemnitz gader.Indenrigsminister Horst Seehofer, der kommer fra Merkels søsterparti Bayern, CSU, har under hele kontroversen støttet Maassen og gjort ham til en betroet medarbejder i sit ministerium.

Det har givet store spændinger i koalitionsregeringen. Græsrødderne i SPD har givet udtryk for, at partiet skal træde ud af regeringen.

Men Seehofer har ændret signal. Han udelukker nu ikke, at der findes en anden løsning om Maassen.

- Jeg mener, at nye drøftelser vil være fornuftige, hvis en løsning ved konsensus er mulig. Det er nu under overvejelse, sagde han tidligere fredag.

CSU er trængt af det højreradikale Alternative für Deutschland (AfD) få uger før delstatsvalget i Bayern.

En meningsmåling fredag viser, at AfD i dag ville blive det næststørste parti i Tyskland, hvis der var valg i dag. SPD skubbes ned på tredjepladsen./ritzau/dpa

17. JUL 2019 • 18:08 FOR ABONNENTER

Politiker om konflikten i Snogebæk: Monopol er sjældent godt

17. JUL 2019 • 17:20

Nexøs byfest får dansetelt

17. JUL 2019 • 16:37 FOR ABONNENTER

Aldrig har der været så mange turister

17. JUL 2019 • 15:30 FOR ABONNENTER

Kommunen opgiver nye boliger nord for Rønne

Mest læste