8. AUG 2018 • 19:22UDLAND

Fire reddet fra thailandsk grotte får statsborgerskab

Ind til onsdag var fire, der var fanget i grotte, statsløse. Nu har de fået thailandsk statsborgerskab.

Tre af de fodbolddrenge, som i juli blev reddet fra en grotte i Thailand, har sammen med deres træner onsdag fået tildelt thailandsk statsborgerskab.

Den 25-årige træner Ekapol Chanthawong og 12 drenge fra hans fodboldhold blev fanget i en grotte i det nordlige Thailand. Regn tvang dem længere ind i grotterne, så de måtte reddes ud i en opsigtsvækkende redningsaktion.

Træneren og tre af drengene blev betragtet som statsløse, selv om de er født i Thailand. Onsdag har de imidlertid fået tildelt statsborgerskab, da lokale myndigheder har tjekket fødselsattester, og om de lever op til betingelserne.De fire modtager også thailandske identifikationskort.

- De lever alle sammen op til betingelserne, siger Somsak Kanakam, der er ledende embedsmand i distriktet Mae Sai i Chiang Rai:

- Alle børn, som er født i Thailand, skal have thailandske fødselsattester for at kvalificere sig til at blive thailandske statsborgere.

Mange statsløse i Thailand kommer fra områder, hvor landets grænser er blevet ændret. Derfor har der været usikkerhed, om deres statsborgerskab.Ifølge FNs flygtningeagentur hører nogle også til stammer, som lever i fjerne egne med begrænset adgang til information om procedurer om statsborgerskab.Historien om drengene fra grotten sætter fokus på den svære situation, som folk fra Cambodia, Laos og Myanmar lever under i Thailand. De går derfor glip af en række rettigheder, da de ikke er thailandske statsborger.

Der er mere end 486.000 mennesker i Thailand, som er statsløse ifølge tal fra thailandske myndigheder./ritzau/Reuters

SENESTE UDLAND

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

Mest læste